Att ha 2018 i musik!

 

Spotify har ju släppt sin 2018 Wrapped där du som har ett konto kan se lite kul fakta om musik du lyssnat på det senaste året, hur många minuter du lyssnat och vad som egentligen är din grej inom musik om du nu inte hade riktig koll på det själv.

Jag tänkte att vi kunde titta på hur mitt 2018 såg ut i form av musik? Dock ska det tilläggas att vi har ett familjekonto vilket innebär att mannen lyssnar en del också och vi har HELT olika musiksmak, så ibland poppar det upp en spännande artist i sammanställningen som jag inte har nån aning om vem det är.

 

 

Som den här!

Det här var första låten som spelades 2018 och det var garanterat inte jag, för jag vet inte vem SYML är. Säkert nån form av techno?

 

 

En hel del tid av musik spelades under 2018 här hemma.

Eftersom jag jobbar mestadels hemifrån så är ju musiken på i bakgrunden till mycket, nog därför siffran är ganska hög.

 

 

Här var jag faktiskt lite förvånad?

Jag älskar Maggio, det är inte det, men att hon skulle vara den mest spelade artisten? Kan i och för sig bero på att min man faktiskt också gillar Maggio och därför ökat på hennes spelningar lite när han lyssnat. 13 timmar Maggio har vi iallafall konsumerat och det blir man nog en bättre människa av.

 

 

Här ser ni mina (våra) toppartister, topplåtar och toppgenrer!

Under artister står min man för Paul Kalkbrenner, resten är mina. Stämmer nog in alldeles utmärkt om man tänker efter faktiskt.

 

 

Inte helt otippat är min mest steppade subgenre Swedish Pop. Konsumerar man Winnerbäck, Melissa Horn, Säkert!, Miss Li, Maggio, Håkan Hellström med flera så blir det så.

 

 

Och tydligen tycker jag att de som är jungfru i sitt stjärntecken gör allra bäst musik, så är du jungfru och läser detta kan du ju spela in en demo och skicka till mig så kommer jag säkert tycka om den.

 

 

Och där är sammanställningen!

Lite kul när man ser låtarna sådär, för jag vet ju exakt vid vilken period de spelades så mycket och varför. Snooza lyssnade jag på i repeat i början av året när jag hade så ont i armen att jag var alldeles såsig i skallen, Stuck on You spelades i en taxi i Paris så den ligger på min spellista över låtar som har en koppling till en stad, och så vidare.

Vill ni lyssna lite på mina favoritlåtar (och några som är min mans) så hittar ni min sammanställda lista från Spotify över 2018 års favoriter här:

 

Vad vore livet utan musik egentligen?

4 kommentarer till “Att ha 2018 i musik!

  1. Äh vad trist, har testat flera gånger nu att få min egen lista över 2018 men det fungerar inte just nu står det hela tiden. Är ju nyfiken!

  2. Så roligt att höra att din man lyssnat mycket på Kalkbrenner, det tillhör en av mina absolut mest spelade i år också. Han har säkert redan upptäckt Kiasmos, tipsa honom annars gärna om dem och i synnerhet deras platta med samma namn 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg