Att göra listan om störiga grejer.

 

Sandra Beijer hade en lista för ett tag sen om störiga grejer, som jag tänkte kunde vara kul att göra. Varför inte? Man får vara lite passivt aggressiv såhär innan jul tycker jag. Så here it goes!

Vad är det absolut störigaste du vet? 

Gud, det finns så mycket egentligen? Men jag måste nog säga vissa ljud. Jag KLARAR inte smaskande, snaskande, smackande ljud – jag blir helt tokig. Extra mycket om jag har varit stressad eller lite utarbetad en tid, då är det värre. Med på listan finns också: folk på pågatågen som inte flyttar på sig när man kommer med barnvagn, män som ska förklara saker jag redan vet för mig, motionscyklister med snabba, gula glasögon som ligger i bredd på landsväg (det största störningsmomentet med dessa är att jag är så himla nervös att jag ska ha ihjäl nån av misstag) samt om någon går riktigt riktigt långsamt framför mig utan att jag har en chans att komma förbi.

Vad tror du andra personer stör sig på med dig?

Att jag tar mycket plats, självklart. Inte fysisk plats alltså, men att jag hörs och syns och skrattar för mycket och pratar för fort och har lite för kul i allmänhet. Att jag är extremt lösningsorienterad och inte alltid tänker mig för utan kan köra på i något som kan anses som utan hänsyn. Att jag själv tycker att jag är den mest roliga människa i världen, möjligtvis efter Nelly. Att jag inte bryr mig så mycket om vad andra håller på med – fast det retar nog mest de som hemskt gärna vill att jag ska bry mig. Och säkert mycket mer.

 

 

Störigaste personlighetstypen på fest?

Nu är jag ju inte på fest så mycket, men på krogen är det helt klart den överberusade mellanchefen på konferens som står för nära och tror att jag ska bli foglig om han berättar att han äger galopphästar.

Någonting du stör dig på i kommunaltrafiken? 

JA! Som jag skrev innan; folk utan vanligt vett som ockuperar barnvagnsdelen på tåget så man inte får plats trots att tåget är fullt av lediga vanliga platser, och som gärna dessutom ”låser in en” och vägrar flytta på sig när man ska av. Värst brukar det vara till och från Kastrup. Nelly tappade det totalt en gång när vi tog barnen till Tivoli och skulle av och folk bara stod helt stilla och glodde utan att röra sig när vi behövde komma fram.

Andra offentliga platser där folk borde vara mindre störiga? 

Hm … Tror nog tåget är värst faktiskt? Där kan man ju faktiskt uppföra sig. Och kanske inte sitta och skrika i sin telefon eller lyssna på musik så alla hör.

 

 

Störigaste personen på kontoret? 

När jag hade anställda var det helt klart typen som kunde spendera timmar med att klaga utan att själva se sin del i det hela, och som gärna drog ner så många andra som möjligt på vägen. Som inte såg lösningar utan bara problem. Och störigaste chefen var den som kunde kalla till 100 möten utan att komma fram till NÅGONTING, där man slösade en ledningsgrupp flera timmar i veckan med att bara svamla.

Internet? 

Svarar som Sandra här; folk som ska uppfostra. Jag har själv noll behov av att tala om för andra vad de bör tycka eller göra om de inte uttryckligen ber om min åsikt, så jag blir liksom mörkrädd ibland när jag ser vad vissa bloggare får för uppfostringskommentarer.

Det mest irriterande ljudet? 

Japp, det vet ni ju redan. Alla form av blöta, orala ljud. Usch.

 

foto: amanda falkman

 

En grej du stör dig på med dig själv?

Att jag har så HIMLA dåligt tålamod och vill ha snabb belöning. Att jag har så svårt att förvalta och liksom gnaga på en sak länge för att få det att funka; önskar att jag hade mer av den egenskapen.

Det störigaste en person kan göra på dejt? 

Nu var det ju evigheter sen jag var på dejt, men jag får nog svara ”tro att jag vill ligga”. Gud ursäkta om det blev framfusigt, men det minns jag så väl. Avskydde det. På en middag blir det inget ligga, punkt slut.

Det störigaste en person kan göra i ett förhållande?

Det störigaste någon jag levde med skulle kunna göra mot mig är nog att ha en helt annorlunda inredningsstil och dessutom vara extremt involverad i hur vårt hem skulle se ut. Det hade nog inte blivit så bra. Är mycket tacksam över att min man inte ens märker när jag målat om ett rum ibland.

 

 

foto: amanda falkman

Någonting du stör dig på men som du vet är löjligt och du borde sluta bry dig?

Hm… Jag har ju lyckligtvis slutat bry mig om vad folk tycker och sådär och är liksom bekväm i vem jag är, det är en fördel med att bli äldre. Men att jag stör mig på det där med barnvagnsvägrarna på tåget är väl egentligen meningslöst och borde upphöra, eftersom det ju inte hjälper att störa sig.

Är det störigt att störa sig på grejer? 

Ja men det är väl det? Eftersom det som sagt inte hjälper. Men det är ju ganska skönt också att få störa sig lite, inte sant? Vem vet; du kanske blev jättestörd över vad jag skrev i den här listan 😉

 

Rekommenderade inlägg

5 thoughts on “Att göra listan om störiga grejer.

  1. De där tågidioterna ja… vid ett tillfälle när ingen reste sig när jag kom ”råkade” det bli så att jag då stod sjukt mycket i vägen när de alla skulle av. Rätt passivt aggressivt, men det skulle de ha 👊🏽

  2. Haha älskar att läsa sånt här. Störigaste jag vet är folk som pratar i högtalarläge eller lyssnar på musik/ser på film utan hörlurar offentligt. Blir tokig! Alltså orimligt arg men är samtidigt världens mesigaste konflikträdda människa så vågar knappt titta på personerna hehe. Men svär högt inombords :)))

  3. Åker mycket spårvagn och buss i Göteborg och har nu en period kryckor. Stressen det ger varje dag är inte hälsosam, folk flyttar inte på sig, väldigt få erbjuder plats att sitta och försök komma av eller för den delen på en full spårvagn? Svårt i vanliga fall och vad är grejen med att försöka gå på innan folk gått av?!
    Ibland är det skönt att få störa sig på saker 😅

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *