Att ha haft julavslutning!

 

Idag hade Leos skola julavslutning, så vi åkte in på morgonen för att se alla klasserna sjunga, bli sentimentala och känna oss stolta. Samt förundras över hur stor Leo kommer bli?! När man ser fyrorna stå där i kavajer kan man liksom inte tro att det där kommer vara vår son om något år.

Något luciatåg hade inte hans årskull i år så det missade vi men julavslutning bjöds det på, och gymnastiksalen var fylld till bredden av föräldrar och småsyskon som ville titta.

 

 

Man kan ju inte låta bli att bli lite tårögd när barn sjunger ”tänd ett ljus”, och trots att det spöregnade ute fick man julkänsla ända in i själen.

 

 

Det var fler som fick julkänsla kan man säga.

Så nu är det alltså jul PÅ RIKTIGT med julledigt, lugna dagar och förberedelser inför julafton. Imorgon ska jag försöka städa undan här hemma så det är hyfsat drägligt för besök (ingen stress med det direkt, det är ju familj som kommer) och sen på söndag kommer mamma och Göran och då ska jag försöka dedikera dagen åt att baka precis så mycket som det bara går för att ha ett riktigt välfyllt godisbord på julafton. Julmaten är redan handlad och det är inget som behöver så mycket förberedelse; i år mixar jag upp de klassiska köttbullarna och sillen med tabbouleh, focaccia, fyllda filodegsrullar och starka såser att doppa brödet i – kommer bli grymt. Lite meze har ingen dött av.

Men idag blir det lugnt och skönt och inga måsten alls mer än att njuta av att det faktiskt är fredag.

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “Att ha haft julavslutning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *