Den godaste frukosten som finns är väl ändå amerikanska pannkakor?
Tjocka och fluffiga, helst serverade med lönnsirap och bär (eller iallafall lönnsirap) och dessutom väldigt enkla att göra. Perfekt är att den här smeten kan du förbereda kvällen innan och sen bara använda direkt ur kylen på morgonen – när jag hade egen lägenhet i Helsingborg i min ungdom *host* så hade jag alltid en skål smet i kylen och gav mig själv pannkakor nästan varje morgon. Det var ju snällt mot mig själv kan jag känna såhär i efterhand när frukosten inte alls är så lugn längre.
Recept kommer här! Om man vill kan man skiva ner tunna skivor banan eller slänga ner bär i själva smeten också, det är mumma.
Lagom till ungefär 2 mycket hungriga vuxna, jag brukar göra + en halv sats om vi ska äta allihop här hemma.
DU BEHÖVER
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 1/2 dl filmjölk
2 msk flytande smör
1 ägg + en äggula
smör till stekning
Ev en halv banan tunt skivad alt en näve bär
SERVERING
florsocker att pudra över + lönnsirap + ev bär + vad man gillar
GÖR SÅHÄR:
1. Blanda allt torrt i en skål. Ner med filmjölen, sen smöret och sist ägget plus gulan. Vispa ihop till en slät, tjock smet. Ner med eventuella bär/bananskivor.
2. I med smör i stekpannan och klicka ner ca 1-2 msk per pannkaka. De ska vara små och höga.
3. Grädda tills undersidan fått fin färg, vänd sen på pannkakorna och ta andra sidan. De är klara när de är “stumma” när man rör vid dom med stekspaden och när ingen gegga läcker ut.
4. Lägg upp på tallrik, pudra med florsocker och ringla över lönnsirap.
Klart!
Så gott! Testa att ha i kardemumma i smeten också, supergott! 🙂
Testa att byta ut filmjölken mot vaniljyoghurt (+lite mjölk). INTE äckligt 🙂