Att se ett badrum växa fram!

Hej måndag!

Idag tänkte jag vi kunde titta på hur badrummet i Drömmen egentligen tog form. Vill ni se?

 

 

Såhär såg rummet ut från början …

Jag har tyvärr ingen större bild på hela rummet; men det här är väggen rakt fram – den som idag har bänken med vaskarna på. Det var ett lika mörkt och murrigt rum som resten av huset hade från början – skillnaden här var att det fanns en hög bröstpanel och inte liggande panel från golv till tak.

Idén med bröstpanel tyckte jag om och visste att jag ville behålla även i badrummet. Dock inte samma eftersom allt behövde uppdateras och våtrumssäkras, men jag ville helt klart återskapa den igen för att låta huset ha kvar mycket av sin själ.

 

 

Och här ser ni skissen Världens Bästa Hantverkare hade att gå på.

Ha ha!

Nu kanske ni förstår varför jag älskar honom? Jag kan ha bilden i mitt huvud och sen kludda ner den såhär och så fattar han DIREKT vad jag menar efter att jag förklarat lite snubbligt. Detta var allt han hade, plus en liten film av rummet som jag gjorde där jag förklarade vad jag hade tänkt och små märken på väggen där jag visade höjden på panelen.

 

 

Här är det igång!

Väggarna är strippade, golvet förberett. Och den lilla delen med toaletten som ni skymtar där åt vänster? Hela den delen av huset fick de lyfta med en lyftkran och mura om grunden till för att den skulle orka hålla tyngden av kakel och annat lite senare. Eller mura och mura; det står på stenar med murbruk mellan men de behövde byta ut både stenar och murbruk så det är väl en slags murning kan man säga.

 

 

Här är kaklet färdig-trasat och uppe!

Minns hur mitt hjärta bara tjöt när jag såg detta för han hade lyckats förstöra kaklet på PRECIS rätt sätt, så kanterna var sådär vågiga och perfekta. Ingen fog på plats ännu, men det kom ju senare.

 

 

Under tiden stod badkaret och väntade i kontoret ….

 

 

Och här är det klart!

Golv på plats, fog på plats, kalei på plats på väggarna, duschen monterad!

 

 

Och här är samma vägg som på översta bilden!

Där ser man bröstpanelen återskapad också, dock i vitt istället men annars väldigt lik originalet.

Och det var alltså hur ett badrum kom till i ett älskat hus där i Småland. Inte klokt vad det går att göra med en duktig hantverkare och lite fantasi egentligen.

 

 

 

Rekommenderade inlägg

7 thoughts on “Att se ett badrum växa fram!

  1. Alltså det är helt sjuuukt att det är samma vägg de bilderna!! Så himla snyggt! Tre tusen mil från min stil, men himla fint och kul att se och läsa dina historier om. Jag hade inte känt nåt för bilderna om de pressenterades typ i en opersonlig katalog, men när du visar dem och skriver så inlevelsefullt om bilderna och platserna, det går jag igång på!
    Cyber-vårkramar (själv har jag köpt vår på blomsteraffären) från Göteborg!

  2. Minns den sista bilden som magisk för den ser ut att vara fotad rakt framifrån men kameran syns inte i reflektionen. Vackert!

  3. Så vackert! Älskar inlägg som detta!! Vi har smygstartat vår renovering och jag blir ju galen när jag läser dina inlägg, så mycket inspiration så jag blir vimmelkantig. Magiskt, du har ett fantastiskt öga för detaljer! Tack för att du delar med dig 😍

  4. Hej, ville bara tipsa om att det är Låhdös kakel som heter up town mint i special version med mönster. Samma plattor finns i enfärgat och flera storlekar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *