Att ha trädgårdstider!

 

 

Äntligen! Nu är det dags!

Den bästa tiden på året då alla trädgårdsbutiker fylls av ljuvligheter och jag får kortslutning i hjärnan och odlar på tok för mycket och på tok för många saker jag inte vet vad det är. ÄLSKAR DET! Älskar att få vara helt tokig i någon månad; att påta och gräva och kånka jord och stoppa ner på måfå och sen spendera sommaren med att njuta av alla kryddor, alla blommor och alla de där sakerna jag står och tittar lite tveksamt på och funderar på om det är ogräs eller nåt som bör vara kvar. Den bästa, bästa tiden.

Rosorna hoppas jag skjuter sig ännu högre mot husväggen i år, det som inte var perenner i flaggstångsrabatten ska fyllas på i år igen och odlingslådorna ska få ny jord till den gamla och återigen fyllas med kryddor. Klarar mig inte utan just kryddor (och chili) eftersom nästan varje dag tassar jag ut på sommaren och klipper mig en näve av något som ska användas i maten. Koriander, basilika och rosmarin används nästan dagligen, sen lite timjan och mynta för att vara på den säkra sidan. Lavendel för att det doftar så underbart, rosor för att det är så vackert, chili i krukor på trappan, gurka som slingrar sig längs sitt snöre mot husväggen (visade sig vara en vinnare för barnen; måste köpa tre plantor i år och inte bara en) samt eucalyptus i stora krukor. Och så en famn av blommor som bara ser fina ut och som stoppas ner där det finns plats.

I år ska jag ta tag i det som ska bli den sista rabatten, den som jag aldrig gjorde i somras på grund av torkan. Jag hoppas verkligen inte sommaren blir lika torr nu? Skogen och bönderna och djuren behöver vatten, och allting växer så mycket snabbare efter ett skyfall. Men iallafall; en rabatt längs husgaveln ska byggas och kantstålet står redan och väntar – och i den blir det rosor och blommor i en salig blandning; sånt man kan njuta av bara man ser det.

TRÄDGÅRDSSÄSONG!

Älskar’t.

 

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “Att ha trädgårdstider!

  1. Så himla fint du gjort där! Hur har du gjort utebadkaret, är där hål i det eller hur o var rinner vattnet ut? Var kommer uteduschen från? Återkom gärna med info om Stillers retreatgård, hittar inget på google. Trevlig helg! Kram

  2. Alltså åhh, jag håller så med! Även om outdooräventyr med många veckor iväg brukar fylla mina somrar så älskar jag att fixa med hus och trädgård på våren – klippa rosbuskar, inreda, plantera, fixa – så härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *