Att ha gjort Tollymore Forest Park (och älskat det).

– PRESSRESA –

 

Dag två hoppade vi in i bussen och kördes till vad som skulle visa sig vara en av de vackraste platser jag sett; Tollymore Forest Park!

Det var ännu en GoT-tur eftersom många scener spelats in även där, och inte bara för GoT utan för en massa andra filmer också. Inte svårt att förstå varför; rent filmiskt är det perfekt. Inte bara filmiskt, det är perfekt för själen också och när jag hörde att man kunde campa där fick jag en obeskrivlig längtan att återvända, slå upp tält och spendera några dagar med att fota, njuta natur och gå omkring med andan i halsen.

 

 

En helt fantastisk skog (som för längesedan var den privata ”trädgården” till en lord) som skiftar mellan planteringar, bokskog, barrskog och vackra undangömda trappor, broar och vandringsleder. Där strövade människor med sina hundar, gick på guidade turer eller drömde sig bort. Man fick liksom både Helsingborgs bokskogar, Sofiero och Smålands barrskogar på ett och samma ställe fast upphöjt till hundra ungefär. Ni må tro att jag trivdes.

 

 

Vi hade med oss en guide som lotsade oss genom inspelningsplatser; stannade i olika områden och visade upp klipp från GoT som utspelade sig just där som vi stod. Och jag fick lära mig att all snö i GoT var fejksnö gjord av papper – bara en enda pall kostade 20 000 usd och det gick åt en hiskelig massa pallar; marken täcktes först med presenning innan snön sprutades ut och så dammsög man upp allt igen efter för att försöka återanvända så mycket som möjligt till nästa ställe. Helt otroligt vad mycket arbete som ligger bakom, som man inte ens tänker på.

 

 

Helt magnifik plats som ni absolut borde se om ni är i närheten och vill sträcka på benen (eller om ni är ett GoT-fan; ta då en guidad tur och lär er saker som att hjorten som hittades död i serien kom från parkens frys där de turligt nog sparat en självdöd sådan för att göra tester på för att se så den inte varit sjuk).

En upplevelse, lovar. Iallafall om du älskar miljöer likt de här.

 

 

 

Sen blev vi, vanan trogen, iklädda slängkappor igen – gavs svärd och förväntades leka omkring lite på gårdsplanen. Hysteriskt kul när man kanske inte riktigt nåt den nivån på GoT-entusiasm själv ännu.

 

 

Och träffade hundarna!

De riktiga ”Direwolf-hundarna” från GoT som hette Thor och Odin. Det roliga med den här historien att killen ni ser på bilden, och hans bror, födde upp de här innan GoT kom och blev kontaktade av HBO när tiken var dräktig – och fick en förfrågan om att inte sälja en enda valp för HBO ville ha de alla till en ny serie. Och tja; resten vet ni ju. Sån extrem lucky shot för dessa två bröder vars liv numera är ganska förändrat om vi säger så. De är nu fulltids-direwolves och reser runt med sina hundar och gör GoT-folk helt tokiga.

Och ja, det var första delen av andra dagen det!

Något att minnas, länge.

 

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Att ha gjort Tollymore Forest Park (och älskat det).

  1. 🦇GoT är för mig en av de mest underbara Tv-serien som jag någonsin har sett. Jag spelar det nu som ett spel och håller i minnen. Dina bilder sätter mig tillbaka i en härlig tid. En tid på medeltiden och det har något av gotiska, jag älskar gotiska människor. 👍 Emma du ha gjort ett bra jobb, bilder är så stora. Ha en fin helg… 🙌☀️

  2. Jag tillhör de där konstiga människorna som tittade på 1½ avsnitt av Game Of Thrones och sen inte tyade mer. Tyckte det var såååå dåligt minns jag. Och då brukar jag ändå gilla den typen av serier. Men nu får du mig att allvarligt överväga att ge serien en ny chans. Bara tanken på att all snö är papperstussar liksom! Måste ju ses! 🙂 Tack för att du delar med dig av din Irlandsresa! Irland står högt upp på min önskelista över länder att besöka! Jag är så avis på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *