Att ha gjort helvetesprojektet.

 

Gud, ser ni?

En så sorglig syn.

Trötta, överväxta plantlådor bland grus som knappt är grus längre utan fullt av gräs och ogräs. Det är mitt egna fel, det där med ogräset – det var ju liksom inte tänkt från början att det skulle bli grus där också så när lastaren var där och hällde ut grus över uppfarten som var markdukad enligt konstens alla regler bad jag honom slänga en skopa där runt lådorna också. Jag hade inte hunnit slänga ut nån duk såklart, men tänkte att grustäcket är så tjockt ändå att det skulle hålla sig ett tag. Och det gjorde det ju förvisso; i två år höll det sig fint men nu jäklar hade det spurtat iväg och jag har med fasa stirrat på röran de senaste gångerna vi varit i Drömmen och vetat om att jag m å s t e ta mig an det. Såklart.

Men vilket helvetesprojekt.

 

 

Rosmarinen var trött efter två år, jag hade tryckt ner lite ny basilika dock (mest på måfå) och i bortre lådan fanns Sveriges absolut sorgligaste jordgubbsplantor.

Så kan man ju inte ha det.

Så jag drog till den lokala planthandeln för att skaffa moroten jag behövde för att sätta igång. Jag är sån. Ska jag göra något RIKTIGT tråkigt hjälper det med en morot att belöna sig med i slutet; och så får jag bara inte lov att börja nalla på den förrän jag är klar.

 

 

Här är min morot!

Kassar med kryddor, nya plantor, jord, grönsaker och allsköns blommor som jag inte minns namnet på.

Då blev det lite lättare, det får jag erkänna. Att sätta igång.

 

 

Tadaaa!

 

 

Jag tryckte hörlurarna i öronen, satte igång Kepler som ljudbok och spenderade sen några timmar med att rensa, slita, svära och klippa. Och fint blev det! Planteringslådorna tömdes på allt utom det som var hyfsat nytt eller mer än 80% levande efter vintern, jord luckrades upp och ny och fräsch jord fylldes på. Och när det var klart var jag så himla värd belöningen, så då planterade jag de nyinköpta plantorna andäktigt i den fräscha jorden. Pojkarna fick helt nya jordgubbsplantor och ännu en blåbärsplanta (Noah som valde), jag fick rosmarin och basilika och dill och gräslök och purjolök och salvia och citronmeliss och säkert nåt mer – och dessutom planterades Noah hemmaodlade tomater ner och det finns lite plats kvar för en planta eller två.

Så ja; helvetesprojekt, men SÅ värt när det var klart.

Måtte det nu ta minst ett år tills nästa gång, okej?

10 kommentarer till “Att ha gjort helvetesprojektet.

 1. Hej så fint det blev , ett litet tips blåbärsbuskar behöver vara två för att de ska blomma ,och gärna rhododendron jord har någon klok lärt mig. Men det är ju lätt att fixa. Lycka till med dina odlingar och tack för den bästa bloggen i världen kram

 2. Boktips som gör att trädgårdsarbetet går som en dans
  Kristina ohlssons böcker mios blouse, lotus blous och nu Henrys hemlighet som precis har släppt
  Handlar om advokaten Martin Bennet och är sååååå braaaa
  Kram
  Lillemor i Gävle

 3. Hej! Jag undrar över det här med singel (grus). Du som har erfarenhet. Om det är ordentligt gjort underarbete (med duk osv) – är det fortfarande mycket arbete med ogräsrensning i gruset? Hur ofta tycker du det behöver göras? Vill gärna ha singel, men inte ha rensning jämt. Tack för en fin blogg med härlig läsning!

  1. Helt underhållsfritt blir det ju inte eftersom det fortfarande dimper ner saker från luften som år fäste, men nu tredje sommaren är första gången jag behövt dra upp och det har varit kanske 40 minuters jobb totalt. Vi skrapade bort all matjord och la duk och grus så vi gjorde allt man kunde för att behöva sköta det så lite som möjligt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg