Att ha löööördag!

 

Hallåja!

Sömnig Haggis tar sig plats i Drömmen-soffan och hon är inte den enda som är sömnig kan jag lova. Det är något med luften här? Man blir knockad totalt och sover som ett barn och går omkring lite småsnusig mest hela tiden tycker jag. Tror i och för sig inte enbart att det är luften; nog en kombination av den, av tystnaden och av det faktum att man har så mycket mindre måsten när man är här? Och de måsten man har är oftast lite mer fysiska; som att rensa rabatter, bära ved eller lyfta stenar. Vilket är konstigt men jag ä l s k a r verkligen det där med att kroppen används på ett annat vis tiden som spenderas här ute; jag VILL slita och dra och få ont och muttra. Jag mår bra av det, trots kroppens protester, och de dagar det regnar går jag rastlöst omkring där inne och sneglar ut och beter mig som en osalig ande i största allmänhet.

Jag vill ut;

jobba, gräva, ha ett syfte.

 

 

Så det hoppas jag få göra dessa dagar;

hoppas kunna slutföra projekt, pricka av den mentala listan, känna mig nöjd. Bara göra avbrott för att gå in och laga mat; gärna nån soppa som kryddas med nåt från odlingarna och ett nybakat bröd eller en tröstande pasta med mängder av ost och med lite för mycket sälta i olivoljan. Jag är ju en kolhydratsälskare och skulle inte klara mig utan pasta tror jag? Pasta är livet, även här. Iallafall innan det blir för varmt och aptiten dämpas.

Så nu tar vi lördag, och det tycker jag att ni också ska göra.

Njut, vänner! Vi är inne i juni nu och kom över på andra sidan.

Vi klarade det.

6 kommentarer till “Att ha löööördag!

 1. På med regnkläderna och ut och greja ändå! Jag har blivit beroende av trädgårdsjobb så jag går ut i alla väder.

 2. 🤩Ja det är juni och sommar knackar på din dörr, lyssnar. Hej Emma, jag kan förstå dig så bra med att arbeta i trädgården.
  Njut av ditt arbete i trädgården, njut av god mat. Ja, ta en paus som Haggis ♥️♥️, så kommer din kropp i balans. ☀️🌹

 3. Måste bara säga att jag blir SÅ glad av att läsa din blogg!
  Vackra bilder och fantastisk text.
  Tusen tack för att du vill dela med dig av dig själv!

 4. Åh så härligt det låter det där.
  Att ha ett syfte.
  Är likadan. Mannen skulle kunna gå och släpa en hel dag om han inte har projekt fast jag behöver inte ha projekt för att få hela dagen att gå, dom skapas ju.
  Ost och pasta, massor av parmesan, och vin till det. Nybakat bröd och doften av smör. Ljuvliga ting. Hoppas ni fick en fantastisk lördag!
  Kram Maja
  http://www.carlklint.se

 5. Passerade ert mysiga sommarhus i fredags när jag körde till Berg för att köpa sommarblommor. Ni såg ut att ha det så mysigt där ni satt i fina uteplatsen och hundarna var så fina. Din yngste såg såå nöjd ut där han stod på släpet o spanade. Kul att se er på riktigt!😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg