Att titta in och vara nöjd.

 

Jaaaa; ni har sett det hundra gånger och så har jag – men varje gång jag står där i dörröppningen och tittar in i badrummet blir jag alldeles varm och pirrig. Tänk att det blev ett badrum, ändå? Och inte vilket som helst; utan ett knasigt, udda, helt-från-mitt-huvud-badrum som byggdes fram från slarviga skisser och min hantverkare som alltid förstår precis och lyckas skapa det jag bara kan tänka men absolut inte fysiskt göra. Och så Kalklitirgänget såklart; som kom hit och slet och hjälpte till för gud vet vilken gång i ordningen; smetade Kalei och åt kvällsmat och tog ett dopp i sjön sen på kvällen när allt var klart.

Kommoden som varit ett skåp, nästan dubbelt så högt, som hantverkaren varsamt kapade och la en skiva på; en träskiva som varit en del av något från huset och nu bara stått i förrådet i säkert 15 år och väntat på att få komma till nytta.

 

 

Här inne blev det också lite grönt!

Det fattades en fiolfikus, det blev tydligt när den väl kom på plats, och så hade jag och sekatören en dejt ute i trädgården och klippte oss några kvistar som hamnat här och där i huset. Allt grönt behöver ju inte köpas om man bara har tillgång till en trädgård eller lite skog – mycket går att hämta om man har lov. Speglarna behöver putsas och det står på listan, men först ska Helvetesprojekt Nummer Två tas tag i: putsa fönsterna. Herregud. Har inte putsat fönsterna i detta hus någonsin? Bortsett från när de kittades om då kanske. Om ni undrar varför kan jag berätta att det a) är extremt höga fönster som inomhus går att lösa med en stege men från utsidan kommer kräva typ en lastkran och b) hälften av fönsterna sitter fast och går inte att öppna på grund av svällande trä och målarfärg. Men jag ska försöka har jag bestämt, utan lastkran. Tar det jag kommer åt helt enkelt. Bara ett projekt som nog får vänta tills mannen har semester och är här; för att putsa gigantfönster och samtidigt hålla ett öga på uppfinnelserik fyraåring är ingen effektiv kombination.

Men så ser det ut nu iallafall;

Lite grönt, en fikus, fönster som behöver putsas.

Ska ta tag i det snart, lovar.

 

3 kommentarer till “Att titta in och vara nöjd.

  1. ÄLSKAR ditt badrum, blir alltid varm när jag ser en bild därifrån och det är bara bild hur ska det inte då vara i verkligheten ojojoj

  2. Det vackraste badrum jag någonsin sett! Så fint! 🙂 Använder det som inspiration för våra renoveringsdrömmar: inte köpa något Vedum-skåp för 15k utan leta ett fint skåp på loppis och sätta ett keramikfat på istället. Våga gå crazy med kakel. <3 Tack för att du inspirerar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg