Att fylla upp!

 

Tycker fortfarande den är så fin – vedförvaringen som Göran byggde åt mig för någon sommar sen efter jag ivrigt förklarat hur jag tänkte att den skulle se ut. Gjord enbart av sånt som redan fanns här; golvets lister flyttades ut för att den skulle kännas inbyggd, plankorna kom från en gammal dörr i en vägg i det som sen blev badrum och skivan är två stycken breda brädor som en gång i tiden varit en del av det podium lärarinnan hade sin kateder på – precis som hyllorna i köket. Det där podiumet kan hittas i bitar överallt i det här huset.

Men nackdelen med vedförvaring av den här typen är att den kräver att det finns ved i den för att den ska vara på riktigt vacker; en tom box är inte så upphetsande. Och efter hösten och vinterns besök var den helt tom och det skramlade bara lite flisor och bark i botten, så jag kavlade upp ärmarna och började bära in ved i rundor för att stapla och fylla upp.

 

 

Typ 10 rundor senare var den full och nu ligger veden där och torkar och är alldeles perfekt i höst när den behövs igen, och tills dess kan den få vara dekorativ.

På skivan finns ett virrvarr av lite allt möjligt; några sommarböcker, en snäcka, en träfigur, en gammal trumpet som kom med huset och så en vas ni säkert känner igen från hemma och som jag tagit hit så att den nu kan hålla allehanda kvistar från buskar och snår. Inget floristpysslat med andra ord, men bara grönt går alldeles utmärkt – förr eller senare hoppas jag att det mesta i trädgården blommar så att jag kan skapa små trädgårdsbuketter med rosor, vallmo, pioner och annat istället. Två kvistar från en buske är skogens svar på eucalyptus tänker jag.

Men; nu fortsätter vi med Smålandslivet!

Så mycket njutning i dessa dagar <3

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Att fylla upp!

  1. Återvinning är helt skön och du kan vara väldigt kreativ. Jag tycker att det här är så jättebra och bra gjort. Var därför stolt över din hylla. Njut av Småland och det vackra landsliv . 🙌

  2. Så vackert gjort å det är så vackert m ved 🤗 tack för tipset. Nu ska jag fylla våran så när hösten kommer är den torr 😘

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *