Att ha sjöväder!

 

 

De dagar man kan spendera på stranden är livets bästa.

När man kan parkera ut handdukar, sluta ögonen mot solen, småprata med mamma, svalka fötterna och bara pausa för glass. Nä nåt vidare varmt i vattnet har det inte hunnit blivit ännu – iallafall inte med vuxenmått mätt och med frånlandsvind – men det stoppar ju inte Noah, bara mig. Jag har vägrat doppa mig hittills faktiskt, jag bara KAN inte när det är typ 14 grader och vaderna skjuter varningssignaler genom nerverna när man går i.

 

 

Jag åt sommarens första saltlakritsglass häromdagen dock! S o m jag längtat efter den, drömt om den sen förra sommarens sista och den var precis lika god i år. Den i kombination med kola med havssalt är magiskt och jag skulle helst vilja köpa en hel såndär balja de har i glasskiosken men förstår att det nog blir svårt att peta ner i frysen. Kanske finns det att få tag i i mindre format? Nån som vet? Saltlakritsen alltså, kola är ju enkelt.

På tal om glass – nu ska glassmaskinen få jobba också tänkte jag. Glassmaskinen och pannkaksjärnet för få saker är ju så gott som hemmagjord glass med pannkakor och blåbärssylt efter en lång dag på stranden. Ja, skulle väl vara pasta då, eller grillad sparris. Men ni fattar. Glassmaskin är ju en väldigt fantastisk uppfinning och även om jag inte kan göra saltlakritsglass ännu så lyckas vi få ihop riktigt bra kombinationer i den där ändå, men allra bästa blir nog ändå jordgubbsglass med jordgubbar från trädgårdslandet – så enkelt men så perfekt.

Ha en fin dag, hörreni. Det ska vi ha! Vi och glassmaskinen.

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “Att ha sjöväder!

  1. Du gör såklart som du vill men när det är så pass kallt i vattnet så skulle du kunna ta ett dopp och kategorisera det som kallbad, nästan vinterbad! Men så mycket skönare när du kommer upp och det är sommar? Jag testade bad medan isen fortfarande låg åp vår vik och det var första gången. Jag hade blivit så himla inspirerad av alla vinterbadare som jag följer på IG och jag tog även till mig rådet att ligga i minst 20 sek så att andningen lugnar sig. Testa om du vill, se det inte som en kall sommarsjö utan ett vederkvickande bad för både kropp och knopp. Jag tror inte du ångrar dig.

  2. Saltlakritsglass går att göra genom att krossa godiset turkisk peppar och blanda i. 🙂 Supergott med varma, mosade hallon till!

    /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *