Att ha bästa sällskapet.

 

Där sitter han, fyraåringen.

Typ det bästa sällskap man kan ha ute i skogen om man nu inte har en himla massa som behöver bli gjort då – man blir ju inte så himla effektiv med barn hemma men man får ju annat som belöning istället. Så det får gå bra såhär helt enkelt.

Vi har våra rutiner och kommer in i de spåren mer och mer; mannagrynsgröt till frukost, förmiddagslek i trädgården medan jag försöker få lite trädgårdsarbete gjort, lunch, eftermiddag på stranden, middag, och sen i säng vid sju och då kan jag sätta mig och jobba. De tillfällen det kör ihop sig med jobb som helt enkelt inte går att göra sent på kvällen (jag blir ju själv också vansinnigt trött av värme, full Noahfokus, kroppsarbete och vanligt arbete på det) får han stanna hemma och så tar jag två dagar här själv och bränner igenom allt jag bara kan när tiden är enbart min och jag är ostörd. Och då funkar det bra faktiskt.

 

 

Spökets lilla rumpa på väg mot soffan <3

Dagarna då det blir riktigt varmt märks det att hundarna blir påverkade; framförallt Haggis. Så jag gör det jag kan; klipper ner Haggis päls så hon inte ska bli så isolerad, hänger kylhalsduk runt halsen, spolar av henne med trädgårdsslangen, blöter hundmaten i massor av vatten för att lura i vätska och köper hundglass på Arken Zoo som de får smaska på när det blivit kväll och hettan varit för mycket. I sovrummet får mörkergardinerna vara nerdragna hela dagen för att stänga ute solen men trots det är vinden nästan ångande het vissa kvällar och man kan inte för sitt liv begripa hur den delen av huset är totalt omöjlig av vistas i större delen av året på grund av extrem kyla istället. Det blir så; iskallt på vintern och ångande hett på sommaren.

Men iallafall; vi har det bra vi.

Jag har ju längtat så länge efter det här att jag försöker ta in a l l t så mycket jag bara kan.

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “Att ha bästa sällskapet.

 1. Så ljuvligt!
  Här blir det ingen kvällstid utan barn nu för de håller sig vakna till minst kl 22 då jag behöver göra mig iordning för att orka till jobbet. De har sommarlov från skolan men fotbollsläger på dagarna – dock börjar dygnsrytmen likna 100% lov.

 2. Så härliga dagar!
  Här har vi precis bestämt oss för att skaffa sommarstuga, och det är precis det där jag längtar så efter, att få vara där med mitt barn. Ha trädgården och naturen, den ”lugna” lunken.
  Nu ska vi bara hitta det där rackarns huset också, haha.

 3. Borde finnas kylmadrass 🤗 för människa å djur. Är nog lite värmeskadad sedan förra sommaren och orkar inte en till dallrande sommar m nätter som man låg å vände å vred på sig..det hjälper att håll stängt och fördraget å sen vädra ut när kvällsvindarna kommer 😘
  Så fint ni har det ❤

 4. Så fina bilder på din lilla prins <3. Vi är nu på plats vid vår dröm på Gotland. Fint det med! Varmt här också… stackars vovvarna. Inte lätt för dem när det blir så varmt. Ha en underbar midsommar! Kram //Tina

 5. Jag gör egen ”glass” till hunden..! Blötlägger torrfoder så pass att den går att mosa sönder och sen blandar jag det med antigen filmjölk eller naturell yoghurt och så in i frysen ett tag. Funkar utmärkt med ”blötmat” också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *