Att önska fin midsommar!

 

Glad midsommar på er hörni!

Här startade den med att jag vaknade vid 05 och gick ut och vattnade blommorna, spontangrävde ett hål i rabatten, klippte av lite nya kvistar till vaserna inne och såg det senaste avsnittet av Handmaids Tale på HBO (säsong 3 är ju igång nu!!!) innan resten av familjen vaknade. Fint så.

Igår stod jag nog 6 timmar i köket och förberedde midsommarmaten så idag behöver jag mest värma upp och så laga det som inte går att förbereda utan måste göras direkt; tre efterrätter bakades (viktigast är ändå desserten, inte sant?) och Västerbottenostpajen med sparris står klar i kylen. S å skönt att ha det gjort. Jag älskar ju att laga mat vid speciella tillfällen och när det vankas gäster, för mig är en stor del av midsommar just det där – att få planera och förbereda och koka och baka och testa. Och idag åker vi som vanligt till Hembygdsparken på traditionellt midsommarfirande med barnen innan vi styr hem igen och sätter igång med maten tills gästerna kommer.

Jag hoppas ni får en riktigt, riktigt fin midsommar, att vädret är på gott humör och att ni får tid som lägger sig bra i hjärtat.

Ta hand om er, och tack för att ni följer.

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “Att önska fin midsommar!

 1. Detsamma! Tog hunden ner till bonusfamiljen i Skåne (strax utanför Åhus). Här öser regnet ner men lugnt och fint är det och havet är nära 😊

 2. Så fin hälsning ”tid som lägger sig bra i hjärtat”, jag önskar Dig och din familj på två och fyra ben detsamma.
  En skön glad Midsommar 🌿🌸🌿,
  Varma Omfamnande Kramar från Ninni.

 3. Ha en underbara midsommar också. 🙌☀️🌺Med massor av bra mat i trevligt sällskap.
  Din mat låter så läcker, jag ser fram emot dina bilder. 🙂

  Yeah, jag känner boken, men inte HBO-serien. Det är en stor roman.
  Det påminner mig om de första kvinnorna på medeltiden som gjorde stora saker.
  Min hjälte av den tiden är inte den vanliga.
  Känner du Hildegard av Bingen?
  Hon var en nunna i kloster ”Benedictine Abbey of St Hildegard” i tyskland.
  Hon var abbedissa, mystiker, predikant, författare, hon var den första kvinnan som gjorde kloster medicin ”homeopati”.
  Hennes recept (matlagning) och medicin var revolutionerande..
  Hon kombinerade naturmedicin med äkta medicin. Mellan hon var hon en vanlig kvinna.
  Läs hennes verk och receptet, jag är säker på att du kommer att älska det.

  Ta hand om dig själv och jag följer dig gärna. 🙂
  Jag är så tacksam för att jag fick lära känna dig vännen. 🌹

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *