Att ha firat midsommar!

 

Hej vänner!

Hade ni en fin midsommar igår?

Vi hade en traditionsenlig, jättefin sådan där allt var precis som det brukade vara. Jag är, som ni vet, en sucker för att ha saker som de brukar vara och kör inte YOLO så himla ofta (jo, ibland måste man ju spåra lite för att krydda till det men ni fattar) så gårdagens planer var så som de varit de senaste åren; vi åkte till Hembygsgården för att fira med vad som kändes som hela socknen – massor av folk i år och ett väder som var helt okej. Där är jag och pojkarna, redo att börja vandringen upp för backen mot midsommarstången.

 

 

Där är så v a c k e r t och stämningsfullt och med mängder av barn i blomsterkransar som lyssnade på musik och väntade på att dansen runt stången skulle börja. Jag väntade mest på något annat jag, men det kommer snart.

 

 

 

Noah hade läppstift dagen till ära och testade gräset och letade blommor till Leo (som i år ville ha sju stycken att lägga under kudden såklart) och var inte alls så intresserad av att dansa runt nån stång – han ville mest testa gräs, hänga med mormor och äta glass.

 

 

Ja, Leo också för den delen.

 

 

Och sen kom dom!

De som alltid spelar Äppelbo gånglåt där de går över fälten för att nå midsommarplatsen, och som alltid får mig att lipa av sentimentalitet – jag blir så vansinnigt rörd av spelmän och tycker det är så himla fint med alla dräkter. Letade ihjäl mig efter en egen Värendsdräkt även detta året men att hitta en i min storlek är fullständigt omöjligt, så jag kommer nog låta sy upp en. Det är ju något man har sen i en evighet och varje midsommar sörjer jag att jag inte har en.

 

 

Efter att de spelat och dansat klart satte vi oss en liten stund och spanade ut över slätten.

 

 

Jodå!

Den årliga sprinten var ju ett måste! Varje år springer Noah och Leo rakt ner för backen bland högt gräs och kullar, det blir aldrig tråkigt.

 

 

Och i år var någon stor nog att bära sin lillebror tillbaka <3

Och sen åkte vi hem, gjorde klart maten, fick gäster och tampades med en sten – men det får vi ta lite senare för nu är det strålande vackert väder ute och jag vill till Plantagen för att köpa lite jag behöver så att resten av dagen sen kan spenderas vid stranden med en ljudbok, två ivriga pojkar, en kaffedrickande man och en lördag som känns extra lyxig eftersom den egentligen borde vara en söndag (blir ju så när man får en bonusdag).

Men ännu en Småländsk midsommar är alltså gjord, och det är precis såhär jag önskar de får vara så lång tid framöver vi bara vill.

 

 

Rekommenderade inlägg

6 thoughts on “Att ha firat midsommar!

  1. Angående sockendräkt: jag hade turen att få ta över en Värenddräkt av en bekant. Lycka! Nu bor jag inte längre i Småland och vart jag än bär den får jag frågor och komplimanger. Det är ju en av de vackraste dräkterna!

    Den var några storlekar för stor, men jag har tagit in den ganska enkelt. Ofta är ju sockendräkterna konstruerade så att du ska kunna ha samma hela livet, att tas in och läggas ut allteftersom den egna figuren förändras. Så det kan ju vara ett alternativ, att köpa en i någorlunda rätt storlek och sy om den. Går ju låta en skräddare göra det, tänker att det ändå blir betydligt billigare än att köpa en helt ny.

    1. Ja det är klart, jag tänkte att de var svåra att sy in när det är så mycket handarbete på? Men tack! Gör ju allt mycket enklare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *