Att vara storebror.

 

Alltså Leo <3

Som blivit så stor, som har läsläxor och kan alla Pokemon och vet att solen är gas och som funderar på vad hans YouTube-kanal ska heta när han blir YouTube-kändis. Han som kan uppfinna nästan vad som helst och som alltid lyssnar; som så extremt sällan trotsar att jag ibland börjar undra om han kanske inte borde säga emot litegrann bara ibland? Men det kommer säkert. Han var en extremt trotsig treåring så han får väl nån slags revolt i tonåren som betalning för de här lugna åren.

Och så är han ju Världens Bästa Storebror. Som bär Noah i vattnet i sjön så fort det finns ett spår av sjögräs. Uäh! Sjögräs! gastar Noah. Jag vågar inte gå i sjögräs! Och så lyfter Leo honom, bär honom tålmodigt förbi sjögräset och får Noah att skratta istället.

Vet du vad? hörde jag honom säga till Noah sist. Jag ska hjälpa dig med din rädsla.

Och då log jag där uppe på strandkanten med hela kroppen, skakade på huvudet och kunde inte för mitt liv begripa hur vi lyckats få en så klok sjuåring. Som en liten Dr Phil som vet vad det är att hjälpa till med någons rädsla och som avleder och utsätter i väl avvägd mängd tills Noah alldeles säkert kommer sluta vara rädd för sjögräs i sommar.

En storebror. Det finaste.

 

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “Att vara storebror.

 1. Alltså åååå… nu blev jag alldeles gråtig ju…
  Du skriver så fint så huden knottras…
  Vilken underbaring du har…..eller vilka ska jag ju säga förstås…
  Många kramar och fortsätt njut av livet så som bara ni kan.. <3
  Kraaaaam Katarina

 2. Så fint att få ta del av er värld, och dina pojkars (genom dina ögon). Tusen tack för att jag som läsare får vara med på ett litet hörn ♡

 3. Det som värmer mammahjärtat mest, kärlek mellan syskon. Det är 7 år mellan mina, de har bestämt sig för varsin tatuering: ”Jag bär min syster närmast hjärtat” på Nepalesiska tydligen för det är ett sådant vackert skriftspråk samt ” Om du älskar mig, älskar du min lillebror”, det ska visst vara på latin.

 4. Fint. Mina tjejer har en storebror som just nu allra helst önskar sig ett lås till sitt rum så att småsyskonen inte kan komma in och störa. 🙂

 5. ❤️Han är en uppmärksam storebror och så smart, han är en vän för livet. ❤️
  Underbar inlägg. 👍

 6. Åh, vad härligt! Hoppas få liknande fin syskonsämja, har en galen två-åring och väntar syskon i höst. Får liksom upp hoppet av att läsa sånt här. 🙂
  kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *