Att ha lite färdigt och lite inte.

 

Ja, och hur går det med lägenheten?

Jo!

Lite mer är klart och saker finns ännu att göra, men eftersom jag tänkte att processen kan vara kul att se så visar jag helt enkelt i takt med att saker trillar in och sätts upp och så tar vi ett samlingsinlägg sen när allting är klart. Blir det bra?

Där, vid den lilla väggen bredvid dörren som leder in till sovrummet, är nu en liten barhörna eftersom ena parten i kunden arbetar i restaurangindustrin är just drycker ett stort intresse så själva serveringsvagnen är deras privata och så hittade jag en fantastisk tavla på Artilleriet (här) som fick en maffig träram och hängdes upp, och den passade som en smäck där – både för kunden och för väggen.

 

 

 

Här ser väggfärgen helt annorlunda ut, men det beror nog mer på vinkeln och hur solen slår mot golvet än något annat – det är ju det som är så kul med färger; att de skiftar med hur solen står och var man själv befinner sig när man tittar.

Lite grotesk tavla kanske, men jag älskar den som sagt och kunden också.

 

 

Såhär ser den mest ofärdiga delen ut eftersom vi väntar på något väsentligt, men skeppet från Artilleriet har iallafall kommit upp i fönstret och seglar där alldeles ljudlöst för sig själv och har något av den vackraste siluett jag vet – har ju samma hemma i Leos rum och skulle kunna ha 10 till. En så enkel men samtidigt effektfull detalj som kommer flyta ihop ännu mer med resten när bara den där väsentliga saken kommer …

 

 

Ja, här förstår nu ju vad det är som fattas!

En soffa.

Det är ju lite leveranstid på såna, men en soffa är på väg inom en snar framtid och kommer binda ihop hela rummet och göra det mer ”klart”. Gungstolen är kundens egna och i den står en madrass som kommer läggas på soffans sittdel så att den blir dels ett extra skydd för klädseln (nu är kunden DINK:ar och behöver inte tänka praktiskt på varesig hundar eller barn men soffan är ganska ljus så det är skönt att ha lite skydd för eventuellt spill) och dels för att addera ännu mer mjukhet och en inbjudande känsla. Madrasser heter Candice och finns på Ellos, och den här färgen var ju nästan e x a k t som väggfärgen?! Golvlampan ni ser är fantastisk tycker jag, kommer från Watt&Veke och heter Spoon.

Där står också ett soffbord och ett fat som ni nog kommer få se lite bättre sen när soffan är på plats, samt ett stort ”träd” som jag måste hitta en bra kruka åt (rätt kruka är viktigt och bannemig inte lätt) samt en passepartout som påminner om att det ska upp saker på väggen bakom soffan också – men det kommer ta lite tid att hitta och sätta ihop så det gör inget att soffan ännu dröjer.

Såhär, som på den sista bilden, ser det ju oftast ut när man håller på att inreda från grunden – mycket saker har leveranstid och sen är det ju också en ekonomisk fråga; man kan ju oftast inte köpa a l l t på en gång utan får låta vissa saker vänta och ta det pö om pö. Därför brukar jag ha som mission att se till att v i s s a delar av hemmet uppfattas som ”klara” så att man har en punkt att titta på när man börjar bli stressad; dels som tröst för att skapa en känsla av ett hem men också som en påminnelse om hur allt sen kommer se ut när man bara blir färdig. Om INGEN del av ett rum eller ett hem är klart utan allt rivs i samtidigt blir man lätt lite modfälld och att leva i fullt kaos gör ingen glad. Så det är mitt bästa tips om du ska göra om eller håller på att renovera; se till att ha iallafall EN hörna eller rum i hemmet som är ”klar” dit du kan vända blicken och andas ut när du behöver, så känns processen inte så kaotisk och övermäktig.

Men ja – det är alltså status just nu! En anka är uppe på väggen, ett skepp seglar stillsamt i ett fönster och en mjuk madrass väntar på en soffa att läggas i.

Snart, snart är vardagsrummet färdigt.

7 kommentarer till “Att ha lite färdigt och lite inte.

  1. Himla kul att få sitta med o titta pånär du slutför det som du planerat och lagt ner mycket tid på att få ihop. Så spännande! Det blir superfint!!
    Tack!

  2. Det blir så sofistikerat, stilfullt, sobert och s å vackert. Precis den där känslan jag drömmer om, men vårt hem är så långt ifrån att det känns stört omöjligt att åstadkomma om vi inte ska slita ut allt 😅 Men jag tittar in hos dig varje dag och drömmer vidare……
    Önskar er en underbar söndag
    Kram Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg