I annonssamarbete med STO

Att ha påbörjat något spännande i köket!

 

 

Här är köket;

alldeles tomt och kalt och strippat på rubbet. Varför det kan man ju tänka? Jo! För att det just nu sker något väldigt spännande där inne.

I början av sommaren var jag i kontakt med Sto för att prata om just det här lilla köksprojektet. Sto är ett tyskägt, stort företag som har produkter som du kan anpassa i princip hur du vill; golv, färger, byggmaterial och allt med väldigt hög miljömärkning för sunt boende. Och när jag var hos Sto i Malmö hittade jag så himla härliga kalkprodukter för väggar att det var ganska enkelt att bestämma sig för vad jag ville göra; nämligen spackla köket med StoCalce Fondo – Oriente! Det är en kalkbaserad puts för inomhusbruk, som en slags kalkfärgsyta 2.0.

Ytan blir alltså som en levande kalkfärgsyta, fast med ännu mer liv än det går att få fram med pensel och är ett hårdare material som liksom putsas/spacklas på väggen istället för att målas på, och som sen får en vaxad yta så att den blir som silkesmjuk. Ungefär som det vi gjorde på bänkskivan ni vet? Fast på väggen. Och man kan få precis vilken nyans man vill, och eftersom jag tycker så mycket om själva färgen på den vi redan har så mixade de till en med samma grundfärg så det blir mer en ytförvandling än en nyansförvandling.

 

 

 

 

Jag la en primer kvällen innan och sen kom dom och skötte allt annat i ett nafs (i vanliga fall kommer de såklart inte ut och sköter arbetet åt dig utan det är precis som i en måleributik; du köper dina produkter och gör det själv eller anlitar en egen hantverkare, men här fick jag lite särbehandling).

 

 

 

 

Ja, ni ser materialet här; en tjockare pasta som sen läggs på i två omgångar med spatel.

 

 

 

Här är två lager precis gjorda!

 

 

Och här börjar det torka!

 

 

Och sen läggs det färgade vaxet på med trasa, det som kommer ge alla ”skiftningar”, och här är det precis gjort och väntar på att torka – inte förrän det torkat in kommer man se hur levande ytan blir.

Men det slutgiltiga resultatet håller jag er lite på halster för; jag ska sätta tillbaka bord och hyllor och sådär först. Taskigt eller hur? Men det kommer snart! Och vill ni veta mer om Sto så länge kan ni kika in HÄR.

Så himla, himla roligt med förändring!

I reklamsamarbete med STO

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Att ha påbörjat något spännande i köket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *