Att göra snacks!

 

Förra helgen hade mannen killträff ute i skogen med några gamla vänner; de skulle dricka öl, bada bastu och kasta sig i Mörrumsån och såntdär som de tycker om att göra när de är tillsammans. Så jag gjorde några enkla snacks att skicka med så de hade något att tugga på till ölen, nästan ingen ansträngning alls från min sida men väldigt uppskattat. Så här kommer receptet på två olika snacks som är bra att ha med om ni har män som ska bada i Mörrumsån!

ROSTADE MANDLAR MED CHILI

200 g sötmandel (jag gjorde dubbel dos)
1 tsk olivolja
salt, chilikrydda + vilken annan krydda du vill

Hetta upp olivoljan i en stekpanna, ner med mandlarna och skaka runt så att alla får olivolja på sig. Ner med salt och de kryddor du vill (jag tog chilipulver, chipotlepulver, lite ingefära, en habanerokrydda och väldigt mycket flingsalt). Rör runt och stek, när mandlarna börjar knäppa är de klara! Ta från plattan och låt dom svalna.

 

GETOST MED ROSTADE SOLROSKÄRNOR

Getost på rulle
1 dl solroskärnor
salt
olivolja

Hetta upp lite olja i pannan, ner med solroskärnorna och låt alla få olja på sig. I med så mycket salt du önskar (här är finmalet salt bra) och stek tills kärnorna börjar knäppa. Häll upp på ett fat och låt de svalna. Rulla sen getosten i kärnorna och skär upp i lagom stora medaljonger. Förvara i kyl tills de ska ätas!

Och det var två stycken snabba, enkla snacks det 🙂

Hoppas ni ska tycka om.

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “Att göra snacks!

  1. Åh ja, det här är ett perfekt recept för männen, han älskar speciell kryddig mat. 😀Min vill älska det också. Han gillar alltid att dyka i sitt garage och renovera gamla bilar. Jag vet det så väl, när tiden glömts. Men tid för en öl och en snackt är alltid där. Tack, jag vill dela ditt recept. ❤️🙌 Happy weekend dearest Emma… 😘

  2. Älskar när det blir så här enkelt.
    En sak jag älskade också, var ju din kavaj kofta, färgen var ju helt underbar ! Hemstickad eller köpt är frågan … ♥ Finfin helg till dig.

  3. Nu menar jag INTE att så var fallet här, men jag minns när min man var på grabbhelg med bl.a. bastu och vinterbad, en kille som kände flera men inte varit med på dessa träffar tidigare fick med sig en paj av sin fru. Som en efterrätt alltså, helt utanför planeringen av mat och dryck. Han blev lite retad 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *