Att ta en lunch extra allt plus lite till.

 

Är man i krokarna och är hungrig så MÅSTE man till Olof Viktors, det vet ni ju – det har jag sagt så många gånger innan. Men det är bannemig det stället med a b s o l u t godast lunch/fika/namnam man kan tänka sig och är man på besök är det ett givet utflyktsmål. Du kommer inte bli besviken, lovar.

 

 

Det är ofta väldigt mycket folk men den här gången hade vi tur och hittade ett bord direkt.

Hela miljön är magisk med vackra rum, gamla udda möbler, pinnstolar och tavlor.

 

 

Så vad bör man äta då?

Om du frågar mig svarar jag deras kräftstjärtsmacka med aioli – den går aldrig ur tiden och jag tar den varje gång. Mannen skulle nog svara soppa tror jag (eller deras macka med tupp och svampmayo) och Leo håller med mig och kräftmackan medan Noah tycker att frågan är trams och att man kan skippa mackorna och gå direkt till fikan. Det kan han i och för sig ha en poäng i för deras godsaker är liksom 75% av Olof Viktors. Morotskakan har jag tjatat om och det gör jag ännu; INGET slår deras morotskaka. Vi brukar ju köpa den när barnen har kalas så slipper jag baka och man vet att den är älskad av alla, så är ni där får ni inte lämna utan att ha ätit morotskakan okej? Kolatriangeln är tydligen också väldigt bra säger de som tål nötter och Noah tycker om deras version på Smoores. Och! Kommer ni den här tiden på året och framåt får ni inte missa att gå tvärs över gården in i köpa-med-hem-butiken och köpa en påse med deras pepparkakor för de är l j u v l i g a, alldeles krispiga och doftar så mycket hembakat att man blir lite yr.

 

 

Så det blir dagens utflyktstips det: Olof Viktors!

Och nu vet ni ju vad ni ska äta och allt också.

(Bara att skriva om det får mig att vilja åka dit igen nu på momangen pronto basta direkt).

Bästa stället vi har här ute, lovar.

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “Att ta en lunch extra allt plus lite till.

  1. Där var vi faktiskt i somras när vi besökte Ystadsregionen. (Bor annars i Skara). Håller med dig! En fantastisk smakupplevelse och väl värt ett besök.

  2. Så fina bilder, vilket ljus och skärpa! Det måste vara bästa stället på hela sydkusten tror jag, tar också alltid kräftmackan 🙂

  3. Brukar åka till Ystad en weekend på våren och då är det obligatoriskt stopp på väg till alla utflyktsmål 😉 älskar morotskakan! Har nästan blivit så att jag inte köper morotskaka på andra ställen längre…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *