Att ta det sista från djurparken.

 

Okej, så på Ystad Djurpark kan man rida ponny och stirra en Emu i vitögat och klappa glasögonätande getter – vad mer?

Jo; man kan gå in i den lilla ladan uppe på kullen! Ena sidan är ett terrarium med läskiga ormar, väsande kackerlackor och annat otrevligt men den andra sidan är mycket mer vilsam för en sån som mig; man startar nämligen med en liten hönsgård full med vackra rashöns. Det är ju supernostalgi för mig eftersom min mamma hade en grej för höns när jag växte upp och åkte land och rike runt för att få tag på de vackraste rashöns hon kunde finna (kom ihåg att hon även hade hundar så ibland blev det visst svinn i hönsgården så att säga) och så hade vi dessa underbara varelser sprättande runt på gårdsplanen. Just den på bilden, en silkeshöna, hade hon många av och tyckte nog extra mycket om.

Vacker fågel, eller hur?

 

 

Där finns även en liten ställning för de som vill hoppa i hö.

Bästa sysselsättningen när man är barn? Eftersom jag spenderade alla mina dagar i stallet som barn är även det där ren nostalgi; men eftersom vi hade tillgång till hela ridskolans hövind kunde vi göra mer avancerade sysselsättningar som att skapa långa gångar genom höbalarna och bygga rum. Livsfarligt såklart, hade balarna rasat hade vi aldrig kommit ut från den tyngden, men sånt tänker man ju inte riktigt på när man är en 9-10 år.

 

 

Hej hej där är jag!

 

 

Och HUR lik är inte denna Lupe (den lugnande geten) i Ferdinand?!

Älskar Lupe, hon är mitt spirit animal.

 

 

Lupes kompis hade dock rymt och stapplade fritt runt där i ladan. Tror det hände sist vi var där också? Då sa vi till men de bara ryckte på axlarna och sa det händer hela tiden så är ni där finns det nog en stor chans att även ni får klappa utbrytarkungen.

 

 

Och innan ni går hem måste ni förbi och hälsa på de här små gynnarna! Kolla händerna på de där?! Helt otroligt. De borde spela piano.

Och ja; lite så kan man alltså roa sig på Ystad Djurpark. Tror de stänger för säsongen snart, men då vet ni till nästa år om ni ska till Ystad på besök. Lagom för någon timmes sysselsättning, helt klart.

 

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “Att ta det sista från djurparken.

  1. Älskar hönorna som har fjädrar ända ned till fötterna!! Ser så himla söta ut när de struttar omkring.

  2. Åh, så fina hönor. Drömmer om att ha hönor som går och sprätter i trädgården. Men sen väcker min man mig med en massa praktiska frågor….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *