Att titta in i min garderob!

 

En av de MEST efterfrågade inläggen är om att få titta in i min garderob, och jag har inte visat den innan för att a) jag vet att den är lite sjuklig och det kan tas så himla fel, samt b) den är nästan snudd på omöjlig att fotografera på grund av bristen av naturligt ljus (finns inga fönster) – så ursäkta kvaliten på bilderna, men de blir tyvärr lite grusiga när det är så dåligt ljusflöde och jag inte kan använda mitt macroobjektiv på grund av måste kunna zooma.

Men ja, såhär ser alltså min garderob ut! En långsida med garderober och jag vet tyvärr inte varifrån eller vilka eftersom de fanns här när vi köpte huset, så kan inte hjälpa till med svar på det om någon undrar. Men jag gissar IKEA?

Oavsett; jag vet att jag har en himla massa kläder men jag bara ä l s k a r kläder och har haft ett enormt samlingsbehov sen jag var typ 12. På den tiden var det ju min mamma som fick finansiera det och då var det såklart mer kontrollerat, men sen jag började arbeta var kläder min nummer ett prioritering att spendera pengar på (innan jag fick barn alltså) och mycket av det jag har är saker som hängt kvar sen början av 2000-talet, särskilt kavajer.

 

 

Obs på att det inte alltid är såhär städat och organiserat! Jag passade på att ta bilderna när jag precis gjort en rensning, så tro inte att det alltid ser ut såhär. Men ja, där ser ni min allra största last: kavajer. Får inte nog av kavajer helt enkelt och varje gång jag går in i en butik dras jag som en magnet åt alla blazers och måste hindra mig själv.

 

Annons

 

Det finns ett visst system.

T-shirts för sig, blusar för sig, skjortor för sig, jeans har jag uppdelade i tre olika fack: ett fack för höga jeans med vida ben, ett fack för stuprör och ett fack för boyfriendjeans eller såna jag har när jag typ målar. Jag har en hylla för ”partyblusar/toppar” så att jag slipper rafsa igenom såna när jag ska ha något till vardags, och skjortorna är uppdelade i en hög med ”klassiska” och en hög med sådana som är lite udda, typ har en ärm eller knyt eller så.

 

 

Stickade tröjor har jag uppdelat i tunnstickat vs lite grövre, och byxor har jag två hyllor för: en hylla för höga vida byxor och en hylla för mer kostymbyxor eller sådana som är smalare i modellen. Underkläder är uppdelade i vardag och lite mer wauwauwau av samma anledning som jag separerar festkläder från vardag; vill jag vara lördagsraffig vill jag inte behöva rafsa runt bland de där svinsköna men fula trosorna med slappt resår och som hängt kvar sen jag var gravid 😉

 

 

Längst bort hänger de mer udda sakerna; oftast sånt som införskaffats för temafester. Flygvärdinneputfit, superhjältekostym, flapperklänningar, tyllkjolar och annat man kanske inte hämtar på förskolan i direkt. Där hänger också några av de klänningar som är så vackra att de är små konstverk i sig själv och som jag inte vill knöla in bland andra på en galge.

 

Annons

 

Och det var en titt i min garderob!

Jag får också frågan ofta om jag någonsin har loppis och nej, det har jag inte – när jag rensar ger jag till vänner eller lämnar in på insamlingar; men var för guds skull inte rädda för att maila mig eller skicka ett DM om det finns något ni sett mig i som ni är intresserade av, jag kanske kan tänka mig att sälja och frågan är ju alltid fri menar jag.

(Om ni undrar var mannens kläder är så har han den lilla sektionen allra längst bort haha, samt en egen garderob vid sitt kontor i huset utanför det badrum som är ”hans” och där det är mer funktionellt för honom att ha sina grejer eftersom det är där han byter om efter dusch etc).

Jahapp, känns lite som om jag blottat min själ genom att visa upp det här men så ser den alltså ut.

Tack för att ni följde med och tittade <3

 

Rekommenderade inlägg

17 kommentarer till “Att titta in i min garderob!

 1. Tack för titten! Den fick mej både att bli avundsjuk på den fantastiska garderobsväggen och att må lite bättre! Jag har också sjukt mycket kläder – det var skönt att se någon mer som har sparat lite äldre plagg och faktiskt har onödigt mycket kläder! Bra pepp – Tack!

 2. Underbart inlägg, älskar att kolla i folk garderober!

  Men var har du dina klänningar (som inte är konstverk)? Vikta?? I min garderob är det alldeles för många klänningar som tränga med alldeles för många kavajer på klädstången…

 3. Men alltså WOW! Så mycket snygga kläder. Verkligen en garderob to die for!! Kul att få en titt in i den 🙂

 4. Tack för titta i din garderob. Wow du arbetar med system, väldigt bra👌 Jag älskar din garderob. Jag tycker det är fantastiskt hur du gjorde bilderna. Små tips Emma. Om jag inte har naturligt ljus, arbetar jag med en extern blixt från Hama för Canon. Du kan använda din makroobjektiv för det. Jag skriver namnet på en PM. Underbart inlägg 😍😘

 5. Kul att se din garderob!
  Min man har också en liten sektion i vår stora garderob. Enligt honom så krymper hans utrymme allteftersom…

 6. Wow. Jag har mycket kläder men inte så mycket förvaring… och inte så mycket jeans! Troligen 4 par: ett par ljusa som är lite för tighta (osköna kläder går alltid bort), ett par mörka och utsvängda som är minst en storlek för små men bor kvar ändå, ett par tighta med stretch som används och ett par fd tighta med resår i midjan som jag älskat (pga bekväma) men som har stort hål i grenen och inte kan användas utanför huset.
  Alltså borde jag bara ha kvar 1 par!

 7. Tack för titten, fantastiskt! Blir också glad när jag ser någon annan med den mängden kläder. Men jag har inte så där perfekt organiserat. Fick mig lite tips nu. Kram

  1. Jag vägde ju 35 kilo mer under mina graviditeter så de passar tyvärr inte längre men hänge i klädpåsar, kommer aldrig göra mig av med dom 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *