I annonssamarbete med DOKTOR.SE

Att kunna nå hjälpen där den finns.

 

Ni vet känslan i kroppen efter ett träningspass eller efter en promenad? Den där tunga-samtidigt-lätta, lugna, berömmande känslan man har? Exakt samma känsla tycker jag att ett riktigt bra terapisamtal ger. Visst, man kanske snyftar en del istället för att svettas och man behöver kanske samla sig istället för att stretcha; men sen. Exakt samma känsla, samma upplevelse av att vara ”lättare” utan bördor och samma slags belöning som mjukt pumpar runt i kroppen.

Vi människor är ju generellt så himla bra på att fokusera på att ”ta hand om oss själva” och med det innefattas oftast kost eller träning. Men själen då? Jag kan inte skilja på de två. Precis som jag behöver bygga råstyrka i min kropp för att slippa lika mycket besvär av diskbråck behöver jag bygga råstyrka i min själ för att slippa lika mycket besvär av livet.

För livet hände ju oss, allihop, och jag vet (genom terapi) att jag är rustad. Och DET är de bästa känslan jag vet.

 

 

Som jag har berättat tidigare är jag så glad att det numera finns appar där jag kan få hjälp när yttre omständigheter gör det svårt. Som att det inte finns någon terapeut här i staden där jag bor som har den inriktning jag behöver/vill ha – och att jag då har ett alternativ till att ”låta bli” de tillfällen jag faktiskt behöver ett själsligt träningspass. Istället för att försöka hantera saker själv som någon annan kan hjälpa mig lösa så mycket fortare kan jag nu ha ”min” terapeut där i telefonen, oavsett var han eller jag befinner oss. Han behöver inte finnas i min stad, jag behöver inte fysiskt sitta framför honom eftersom han inte behöver röra vid mig för att göra en undersökning, han kan mig vid det här laget och han är en klippa de stunder jag behöver en klippa. Och det är jag så himla tacksam för.

 

 

Appen finns att ladda ner HÄR, och där kan man alltså söka hjälp både med fysiska och psykiska besvär de tillfällen man behöver – oavsett var i landet man råkar bo och hur utbudet ser ut just där, eller vilka andra hinder man än må ha för att ta sig det där steget extra för att få hjälp.

Och om du mår dåligt; kom ihåg att du inte är ensam. Ingen människa är en ö, inte du heller. Att ta hjälp när man behöver är aldrig något att skämmas för, precis som man inte behöver skämmas när man får influensa.

Du är den viktigaste i ditt liv. Utan dig kan inte resten fungera.

 

I reklamsamarbete med DOKTOR.SE

 

 

 

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “Att kunna nå hjälpen där den finns.

  1. Varför opererar du inte ditt diskbråck? En liten, poliklinisk operation med mikrokrurgi på Ryggkirurgiska kliniken, Strängnäs

  2. Är lite kluven till nätdoktorer osv. Bra med lättillgänglighet, men kostnaderna för landstingen är höga. Pengar som kanske borde gå till fysiska vårdcentraler..

    1. Kan absolut förstå principen, men för mig när det gäller terapi FINNS det liksom inte där jag bor (och de som finns, om jag nu inte brydde mig om inriktning) skulle väntetiden vara så lång att det inte skulle fungera. Man ska ju inte använda såna här tjänster om man inte har ett behov såklart, men i vissa fall är alternativet att inte använda tjänsten värre än att använda den så att säga. Så tänker jag ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *