Att se tillbaka till Lutande Huset – köket!

 

Och så var det dags för köket före/efter i Lutande Huset!

Dock hade jag ett helsike med att få ihop den sista bilden för det verkar som om jag aldrig visade hur det blev med plattorna? Men iallafall, såhär såg det ut när vi flyttade in.

 

 

Och sen blev det såhär!

Istället för att riva ut den gamla inredningen så målade jag skåpen, vi byggde en fläktkåpa och bytte vask samt bänkskiva. Plattor från Marrakech Design kom upp både på golv och som stänkskydd – dock var vi så JÄKLA dumsnåla och tog en billig hantverkare till att lägga golvet – vilket innebar att typ ett år efter hade hela skiten börjat lossna och vi hade inget annat val än att göra om och göra rätt. Vilket förvisso var tur för de nya plattorna från Marrakech var ä n n u snyggare, men framförallt var det så jag lärde känna Världens Bästa Hantverkare.

 

 

Yes, det var alltså första gången han var hemma hos oss och gjorde något, och sen dess har jag som bekant använt honom till ALLT – badrum i Drömmen, nytt kök här hemma, Leos bröstpanel, inbyggd bokhylla, inbyggd vedförvaring etcetera. Allt. Finns ingen jag litar på som jag litar på honom när det kommer till att faktiskt FÖRSTÅ vad det är jag menar när jag kommer med en riktigt kass skiss på ett A4-papper och försöker förklara min vision.

 

 

Och det är här det blir lite knepigt för jag hittar verkligen ingen helhetsbild på efter-resultatet? Men där ser ni de nya plattorna, och där framme är vardagsrummet som ni såg på bilder för ett tag sen.

 

 

Och Tooka. Älskade hund <3

Dock såg ju resten av köket likadant ut minus att golvplattorna byttes ut, men hade ändå varit kul att kunna visa helheten.

Och sådär såg det alltså ut sen, hela tiden, tills jag blev Noah-gravid och Lutande Huset för litet och pendlingstiden för mannen till Ystad för lång och vi bestämde oss för att flytta hit.

Känns som en evighet sen men samtidigt som igår.

 

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “Att se tillbaka till Lutande Huset – köket!

  1. Underbara minnen 🙌Synd att du inte har det huset längre. Jag gillar verkligen fina stora rummen, särskilt köket. En stor design av plattor i landliv-design. ❣️

  2. Vilken förvandling och fina Tooka. När du målar, tar du ner luckor när du målar eller hur gör du? Vi är i stadiet att nu ska det börja målas om i köket. Nu ska vi bara komma dit. Hur lång tid tog det för er att måla erat kök?

    1. Jag tar ner och målar 🙂 Räkna en + en dag med torktid (beror såklart på antalet luckor etc). Men först slipa, sen grundmåla (dagen innan så häftgrunden får torka 24 h) och sen en dag med torktid för 2-3 lager av färgen.

  3. Det var verkligen magiskt i Lutande huset men jag måste ändå erkänna att jag tycker ni lyckats ännu bättre där ni bor nu (om det nu går) Älskar verkligen allt med det huset 😍
    Kram Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *