Att ha firat advent i ett vinterlandskap.

 

Åh.

Vinterlandskap.

Precis det kom vi fram till när vi körde till Drömmen för att fira advent och vinterstänga det där älskade huset. Det är ju den värsta helgen på hela året för mig som ni vet – det är alltid med stor sorg jag är med och tömmer ut vatten, sätter upp innerdörrarna och täcker för alla fönster i badrummet. För då vet man att det kommer dröja minst 4-5 månader innan man kommer dit igen och kan göra om hela proceduren fast omvänt; fylla på tanken, plocka ner innerdörrarna och ta bort fönsterluckorna.

Men å andra sidan är det ju årets bästa helg; när man får öppna upp Drömmen igen. Så jag antar att det jämnar ut sig.

 

 

Pojkarna hade livets liv!

Vi har ju inte direkt överflöd av snö i Skåne just nu så de fick årets första snö och firade det med att kasta snöbollar, göra snöänglar och leka i trädgården medan vi försökte få upp värmen inne i huset med hjälp av kamin och värmedynor och värmepump. Alla medel so finns får man ta till när det är minusgrader ute, för vinterbonat är det definitivt inte och då får man vara uppfinningsrik. Värmedynorna i sängen är bästa uppfinningen någonsin; att sova i ett kolsvart, väldigt svalt (tänk sisådär 10 grader) rum under tjocka täcken och på två värmedynor är tydligen receptet för en god natts sömn för vi lyckades sova inte mindre än 12 (!!!) timmar allihop. Jag vet inte när det hände senast? Om någonsin? Men Noah fick 12,5 timme, mannen och Leo tolv och jag 11,5 för jag tassade upp 30 minuter innan alla andra och kände mig som en ny människa. Galet ju.

Men så såg det alltså ut när vi kom till en Dröm för att fira advent!

Vi blev välkomnade med vinterlandskap och djupsömn, hela familjen.

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Att ha firat advent i ett vinterlandskap.

  1. Underbart landskap inbäddat i snön, lämpligt för advent.
    Mysig värme är något värdefullt. Jag älskar också värmedynorna, speciellt kornkuddarn, varmvattenflaska. Att används varma, tjocka strumpor som jag stickade själv. Vi har mobil luftkonditionering för vårt sommarhus, detta skulle också vara ett alternativ.

  2. Så fina bilder! Mer hundliv får gärna synas i bloggen, känns som om de inte finns med så ofta längre vilket vi hundmänniskor saknar.

  3. Så härligt ! Sover alltid med öppet fönster o varma täcken o sover oftast hur bra som helst 🤗 Vill bara tipsa om att det finns värmemadrasser som visst ska vara mycket bra !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *