Att ha snöglada ungar.

 

Två filurer på väg ut i snön!

Kom ihåg att de inte sett snö i Skåne i år ännu, så det var verkligen livat när det bjöds i så jämförelsevis rikliga mängder i Småland. Alla vinterkläder skulle på och sen skulle det ut i snön för att leka.

När jag skriver det här är vi ju hemma i huset i Ystad igen men vi skulle lika gärna kunnat vara i Småland, för värmepumparna la av för fyra dagar sen och sen dess har det varit rafflande TOLV grader inomhus. 12! Det är inte varmt kan jag säga. Tolv grader är så kallt att Noah har overallen på sig inomhus, jag köper värmeplädar och alla går med dubbla byxor. Vi fick tag på en elektriker men han kunde bara laga den ena, sen var personen som kunde laga den andra på semester och skulle inte komma alls på några dagar – så, ja. Kallt. Tack och lov kunde de som levererar olja komma förbi och fylla upp tanken så n u går huset igång igen och elementen är äntligen varma och graderna klättrar långsamt uppåt igen.

Phu. Man kände att man levde där ett tag.

 

 

Där ute var det som sagt stor kontrast mot hur det brukar se ut på mina bilder, men Haggis njöt lika mycket som killarna och båda barnen kom in med rosiga kinder och skratt i bröstet efter att ha doppat ansiktet i snön med vilje upprepade gånger. Sånt kan vara kul när man är liten, själv skulle jag mest noja över frostskador och att stressa huden och annat sånt där trams man struntar fullkomligt i när man är barn.

Önskar ibland att man fortfarande hade kvar lite av det där; det obrydda.

Men här är ingen snö, värmen börjar stiga i huset och alldeles strax är det jul!

Som jag längtar.

 

 

7 kommentarer till “Att ha snöglada ungar.

  1. Ni får ge varandra ett modernt uppvärmningssystem i julklapp. Hemskt att frysa inomhus. Hade 14 grader hos en snål hyresvärd som student. Det var till att plocka fram dunsovsäcken när man skulle sova.

  2. Hua vad kallt..sånt kommer ju aldrig lägligt men ännu mer typiskt att det ska hända precis innan jul! Vad tyckte stackars spöket om 12 grader inomhus,hon är väl lite frusen av sig om jag inte minns fel?

  3. Men oj vilken otur både du och Petra verkar ha just nu vid jul. Skönt att det verkar ordna sig, en jul i 12-gradig kyla låter inte roligt. Men nu är det bara fyra dagar kvar och förhoppningsvis händer inget mer oförutsett. God Jul

    Helénes underbara jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg