Att inte behöva åka långt.

 

Jag älskar ju städer som Prag och Lyon och Paris för deras gamla byggnader och den där charmen som sitter i målade väggar och krokiga gator, men man behöver ju faktiskt inte åka så långt för det. Man är bara hemmablind, det är det som är problemet. Så nu försöker jag verkligen SE på mina städer (Malmö och Ystad) där jag spenderar mest tid och liksom upptäcka dom som om jag var turist och fann allting extremt charmerande.

Och det gör jag ju, egentligen. Finner det charmerande alltså. Vi har precis lika vackra byggnader, precis lika charmiga områden, precis lika krokiga gator att vandra på om man bara vill och om man bara lyfter blicken en liten bit.

 

 

Jag ska försöka göra det mer;

att SE min stad och inte bara tåga på, att försöka vara turist i själen och inte bara hemvan. Att stanna upp och se och fotografera och säga åh, det var fint! precis som jag skulle gjort i Prag. Gå in i små affärer som verkar charmiga istället för bara varuhusen, testa nya caféer och ta en annan väg till tåget.

Får för mig att vardagen kan bli lite mer guldbeströdd då?

6 kommentarer till “Att inte behöva åka långt.

  1. Helt enig med dig. Store byer har deres charme. Din egen hjemby, har også en særlig charme. Desværre har vi virkelig mistet synet af vores egne smukke byer. Jeg synes, det er rart at du præsenterer din by, fortsæt med dine gode billeder <3

  2. Exakt så tänkte jag idag. Var på väg till minneslunden för att tända ett ljus på ettårsdagen till min pappa. Satt på en buss jag åldrig åker, och tittade ut och tänkte ”turist” och insåg hur vackert Uppsala är. Om man ser med andra ögon.
    Ska tänka mer så ❤️

  3. Så härligt! Har själv tänkt på detta nyligen faktiskt, att upptäcka mer av min egen stad. Finns ju oftast mer att utforska än vad man först kommer på:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg