Att titta in i vardagsrummet.

 

Men hej hallå och välkommen in i vardagsrummet!

Och vad ser vi här? Jo, ett stycke Leo som sitter försjunken i soffan och läser. Är SÅ glad att han har läslusta, och att han nu kan läsa själv och därmed försvinna in i precis vilken värld han vill. Vi försöker köpa böcker i olika genrer och i olika åldersgrupper åt honom så att han kan testa sig fram och hitta vad han gillar, och så mixar han att läsa med att lyssna på ljudbok. Jag är lika glad för båda; oavsett om han lyssnar eller läser. Bara han får orden.

 

 

Just nu är det LasseMaja, han älskar de böckerna. De och Bert och Sune, och när jag fattade att han hade samma humor som jag hade som liten gav jag Ole Lund Kirkegaard eftersom Gummitarzan var något av det roligaste jag visste i hans ålder. Jag minns också mängder av böcker som jag OMÖJLIGT kan komma ihåg titeln på och hur mycket jag än googlar hittar jag inte rätt (bland annat en om en pojke som blir en varulv, minns att varulven hette något med silver men jag läste den när jag var runt 11 kanske så den borde vara från 90-talet). Ja, och så Roald Dahl såklart, men de har vi ju läst för honom sen han var typ fyra, fem så där är alla plöjda redan. En efter en serverar jag de böcker jag själv slukade, allt från de roliga till de mer spännande och de mer djupa.Så får han känna sig för, upptäcka, hitta vad han tycker om.

 

 

Vad finns det mer i vardagsrummet?

Jo, tågbordet Noah fick i julklapp. Han vägrar att det ska flyttas så det står kvar ett litet tag till och förgyller inredningen så att säga.Är det bara vi som fortfarande har jul kvar här och där? Kanske.

Men det var en titt in i vardagsrummet, det. Välkomna.

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “Att titta in i vardagsrummet.

  1. Fråga: väljer han att läsa eller gör han det när ni har uttalad lässtund eller är tillgång till iPad/TV/mobil begränsad? Jag är galen i böcker och barnen läser också ibland, men det är kanske inte det de väljer om det finns skärm i närheten…

  2. Åh Gummitarzan och de böckerna, som jag läste de och även Sune, Bert men även böckerna om Mimmi av Viveca Lärn (då Sundvall). Nostalgi

    1. Sovrummet är Intense Le Havre och färgkoden här minns jag inte men om du googlar att vara någons fru färger finns det ett inlägg med alla färgkoder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *