Att ha lite self care här hemma.

 

Den här årstiden känner jag att lite färg inte skulle sitta fel – jag är mer eller mindre genomskinlig om jag inte tar hjälp av BUS och många av er har frågat vad jag använder så here it goes:

Jag använder två märken som jag alternerar mellan; Vita Liberata och MineTan. Båda dessa använder jag till kroppen och James Read till ansiktet, men oftast låter jag ansiktet vara och tar mer färg med hjälp av bronzer där istället för att använda BUS. Den här gången körde jag MineTan och jag använder den blåa versionen, eller den lila men den lila var slut så det fick bli den blå.

 

 

Först duschar jag, scrubbar kroppen med en oljefri scrub (kaffe eller socker) för att få bort alla döda hudceller så det blir ett bra resultat, och sen smörjer jag in de svåra områdena med Bephanten eller annan fet kräm. Ni vet; anklar, handleder, armbågar och knän. Detta för att inte busen ska fästa lika hårt där, det blir ju lätt flammigt eller fel.

 

 

På med moussen på medföljande handsken och sen är det bara att köra igång!

Jag börjar alltid nerifrån och går upp för att inte kladda till det jag gjort när jag behöver böja mig. Allt utom mitten på ryggen klarar jag själv men så flexibel är jag inte så där får jag be om ett handtag.

 

 

Tadaaa!

Nu ser jag ju jeffligt brun ut här men det är för att MineTan har en appliceringsfärg för att man ska kunna se om det är jämnt och var man missat, så när man sen duschar försvinner det överflödiga och jag blir inte lika smällbrun som på bilden. MineTan ska sitta 1-3 timmar beroende på intensitet man vill ha, men runt 2 brukar vara lagom för mig. Sen in i duschen och, här kommer det värsta, duscha KALLT. Jag vet, det är horribelt, men man ska inte duscha varmt med den för då avstannar processen så det är bara att bita ihop och köra på. Fint blir det, så lovar att det är värt.

Och så gör jag alltså för att hålla färgen och pigga upp lite när det är som allra mörkast.

Så enkelt sätt att känna sig lite fräschare.

9 kommentarer till “Att ha lite self care här hemma.

  1. Känner mig också fräschare om jag har färg men mitt i vintern känns det ok att vara blekare än på sommaren. Jag undrar dock varför man kör brun utan sol på hela kroppen på vintern? Ben, mage, rygg etc syns väl aldrig??

    1. Nä det behöver man ju inte, för mig är det bara en övergripande känsla att vara med mer färg och är man på badhus etc ser det ju lite knasigt ut kanske om man bara har bruna armar. Sen beror det ju på vilka plagg man bär, jag har enarmade skjortor ibland tex som då visar halva ryggen, en vanlig skjorta visar ju lite av bröstkorgen under halsen osv.

  2. Hatar när man ska gå runt i huset i 2h och bete sig konstigt. Sitta konstigt för att inte kladda/smeta. I bara underkläderna dessutom. Så awkward! Haha

    1. Tack snälla ❤️ det är lite beroende på årstid, på sommaren typ var tionde dag och nu på vintern när jag kommer på det vilket är typ en gång i månaden ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg