I annonssamarbete med DOKTOR.SE

Att ta bort lite stress.

 

Där sitter jag på stranden i Varberg efter en dag av filmande den där extremt varma våren då jag stod i ett växthus och knåpade ihop pyssel för tv under två veckor. Något av det roligaste jag gjort, alla kategorier, men vad ni nog inte vet är att ungefär 7 dagar innan vi skulle börja spela in hade jag en minst sagt stressig situation då jag hade lyckats göra något med mitt ansikte (för mycket syra, ni vet) och hade fått en reaktion så hela huden i ansiktet var hettande, knottrig och såg ärligt talat inte klok ut. S J U dagar innan jag skulle spela in ett tv-program för allra första gången. Herregud alltså. Min hud var så reaktiv att jag inte kunde lägga på någonting och en vecka senare skulle jag vara tvungen att ha smink och se hyfsat fräsch ut, så stressen var minst sagt påtaglig. Dessutom hade vi vid den tiden ingen hudläkare i Ystad och den tidigaste tiden jag kunde få på en vårdcentral var fem veckor fram och vid det laget hade det ju inte varit till så mycket hjälp och det enda jag ville veta var vad i helsike ska jag smörja in mig med för att det här ska hinna lugna sig och vad bör jag absolut inte göra?!

Då var Doktor.se en räddare i nöden.

 

 

Efter ett videosamtal där jag ingående filmade min hud för den lugnande läkaren visste jag exakt vad jag borde skaffa på Apoteket och vad jag inte borde använda, och en vecka senare var min hud inte återställd (det tog som sagt två år) men den var iallafall lugnad nog för att jag skulle kunna lägga på smink och känna mig bekväm med att ha en stor kamera riktad mot mig. Jag har ingen aning om hur jag skulle löst det utan deras hjälp, jag hade ingen möjlighet att vänta tills efter inspelningarna och jag behövde råd fort och bara det faktum att de kunde lyfta stressen av mig underlättade de där sista dagarna något enormt. Så himla tacksam.

Och det är just det jag tycker är så bra med apparna och dessa möjligheter som finns nu för tiden. Jag kan få en terapeut som har den inriktning jag behöver utan att åka en timme enkel resa, jag kan få enklare receptförnyelser på sådant som ändå bara skulle ta upp tid och i de allra flesta fall är det ju mest lugnande besked man behöver och råd till egenhjälp utan att jag behöver ta ledigt från jobbet, spendera tid i telefonköer eller passa in mig själv och mitt livspussel efter någonting statiskt. De gånger det inte finns någon möjlighet för mig att hinna eller kunna rent geografiskt ta mig nånstans är Doktor.se en hjälp jag är så tacksam över, mycket för att stress och pusslande lyfts av från mig. De har öppet dygnet runt alla dagar i veckan och finns tillgängliga oavsett var jag är.

Appen laddar man ner HÄR. Och nu ska jag i n t e fräta bort min hud nåt mer, det har jag iallafall lärt mig.

 

I reklamsamarbete med DOKTOR.SE

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *