Att ha vår i en butik.

 

Vill man kliva ut ur den plusgradiga vintern och rakt in i våren så är det bara att kliva in hos Blomsterpigan och så är det kirrat. Det gjorde jag häromdagen när jag behövde en bukett till ett fotojobb och i vanlig ordning blev jag alldeles lugn och mysig så fort jag kom innanför dörrarna; det är ju som en liten värld i sig själv där inne.

De flesta blomsterbutiker är ju en värld i sig själv och det är hela grejen tycker jag? När man går i dessa gröna rum och känner alla dofter och tittar på alla dessa blommor som nästan är som lösgodis; man vill plocka ihop alla och alldeles för många.

 

 

Som en sagoskog nästan?

Tänk om ens vardagsrum kunde se ut så? Inte med färska blommor 24/7 såklart, det skulle ju inte vara varken ekonomiskt eller miljövänligt, men själva k ä n s l a n? De har en gigantisk grön växt uppe vid taket vars grenar hittat sina egna vägar genom åren och varje gång jag är där sneglar jag avundsjukt på den och undrar om man kanske skulle be att få köpa den och hoppas att den skulle trivas hemma? Men det skulle den säkert inte göra. Den har redan sitt hem där, och har gjort sig hemmastadd.

 

 

Min bukett börjar ta form där borta! Hur fin?

 

 

Och den här karamellen kom jag ut med, nästan andäktigt.

Tänk att blommor kan sättas ihop och bli så vackert?! Och så olika, beroende på vad man tycker om – man kan få det spretigt och vilt eller mjukt och runt, färgglatt eller dovt, stramt eller böljande. Skulle gärna ta en blomsterbindarkurs sådär på sidan av, så att jag kunde lära mig tekniken i spretigheten, och för att få vara kreativ i att sätta ihop det jag har i huvudet. Vore fint.

Men ja; jag fick vår där i tjugo minuter!

Och med det här inlägget hoppas jag att du fick vår, du också.

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Att ha vår i en butik.

 1. Jag har följt dig i många år. Det har blivit lite av en ritual att varje morgon gå in på din blogg och läsa, och jag har verkligen uppskattat det.
  Livet förändras och nu är du också anställd, det vore konstigt om det inte speglades i din blogg. Jag förstår, tiden räcker inte till på samma vis när det finns jobb, familj, hem, hundar…ja livet att ta hand om också. Men jag är en sån som gillar saker som dom alltid varit och kan inte låta bli att bli lite …nedstämd.
  Med detta sagt, jag vill inte ge något dåligt samvete på något vis. Jag vill bara meddela att jag uppskattat dom år som varit och förstår att livet händer och inget varar för evigt.

  Ha en fin dag

  1. Vad tråkigt att du känner så ❤️ Med ett heltidsjobb och noll dagsljus gör jag så gott jag kan men det blir ju klart aldrig samma som när jag hade hela dagar år bloggen.

 2. Snälla stanna kvar här i bloggen och även om det inte är så mycket så är jag tacksam för det du hinner med.
  Du förgyller dagarna när jag tittar in till dig.
  Ha en skön helg/Stina

  1. Jag ska ingenstans ❤️ Nu hinner jag bara ungefär 4-5 inlägg per vecka istället för sju, men så snart ljuset finns kvar efter 17 kommer det bli SÅ mycket enklare, nu är det ju becksvart när jag åker och becksvart när jag kommer hem :/

 3. Tack, tack Emma för det här färgglada inlägget, jag älskar dina blommor. Det är jättebra att se 💐

  Livet förändras med åren, varje person förändras under åren / livscykeln. Det är dock fortfarande möjligt att underhålla en blogg, även om du arbetar på heltidsjobb.
  Jag har haft tre webbplatser i 20 år, fem av mina egna servrar som jag regelbundet underhåller. Jag arbetar också heltidsjobb på det här området (IT, GrafiskDesigner). Det är viktigt. Du måste hitta din egen balans. När du har dem kan du flytta vad som helst.

  Och nu skickar jag mina positiva tankar och mycket ljus ☀️☀️🌸❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *