Att snart vara omväxt.

 

Alltså.

Hur gick detta till?

Hur fick jag, som aldrig ens skulle ha några barn, två stycken pojkar som snart kommer ha växt om mig och som är så lika men så olika på samma gång? Noah. teflonbarnet som inget berör, han som är glad mest hela tiden, inte ryggar för något och som tar livet så självklart och öppet. Leo, som på något märkligt vis lyckas vara en ledare och en introvert på samma gång, han som funderar så mycket och suger in energier som en svamp precis som jag gjorde som barn, och som kan försjunka i något experiment eller något pilligt bygge i timmar. Och tillsammans är de världens bästa team; den mjuka Leo och den oberörda Noah; en storebror som alltid håller sin minsta i handen och lyfter honom när han vill se något för högt upp och som har en ängels tålamod. Och det bästa? Att de säger jag älskar dig till varann, spontant, minst en gång om dagen. Då känns det ändå som om oavsett hur man än kan ha skruvat till de där två så har man iallafall gjort någonting rätt, för bröder som säger jag älskar dig till varann måste på något vis ha en bra grund för att växa upp till att bli bra män.

Som Märta Tikkanen skriver så outhärdligt vackert i Arnaia:

Ingen känner mig som Telemakhos, kommer
inom dörren, ser på mig
– är du lessen?

Gräver fram min bil ur snön, tvättar
den åt mej utan att jag ber om det.

Män som har stått sina mödrar nära
älskar kvinnor, älskas av kvinnor
och förstår dem

kanske?

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “Att snart vara omväxt.

  1. Män som har stått sina mödrar nära porträttas ju ofta helt annorlunda (valfri skräckfilm ELLER komedi med en vuxen man och nära mor). Men det låter ju superfint det där. Jag har också två söner så det var fint att läsa.

  2. Vad förunderligt. Den där beskrivningen av Noah och Leo, kunde likaväl varit en beskrivning av mina pojkar. Lillebror Philip 3,5 år som är precis sådär – solskensglad jämt, inte det minsta långsint och världens kärleksvarelse. Storebror Caspian på 6,5 år, känslosam, hög integritet och en liten ingenjör. Introvert och ledare – så bra sammanfattat! Precis så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.