Att arbeta hemifrån.

 

Där inne på soffbordet står en vas full med tulpaner och fortfarande SÅ FIN trots att jag fick den på internationella kvinnodagen vilket var ett tag sen (t a c k Cure för de fina blommorna!). Och just nu får jag njuta lite extra av buketten, för jag arbetar hemifrån på lite obestämd framtid pga Corona. Jag jobbar ju för ett danskt företag och i Danmark har de vidtagit lite större åtgärder än här, så alla på företaget arbetar hemifrån. Så himla bra tycker jag? Att skydda sina anställda i den mån det går, att ta lite ansvar på det sättet. Visst var det svettigt som tusan att få mitt team att sätta upp allting hemma sådär lite hipp som happ en morgon, men så värt. Nu blir ingen utsatt för rusningstrafik, folksamlingar eller annat.

 

 

Så lite märkligt känns det allt att sitta och titta på en produktion på en skärm, hålla kontakt med folk via ett chattprogram och försöka peppa på distans men SÅ mycket bättre alternativ än att ha folk trängas på tåg och bussar och riskera att smittas bara för att komma in till ett kontor när de faktiskt kan sköta det hemma. Och jag som är preppingfantast har handlat skafferivaror, frysta varor och sånt som håller länge för att förbereda för att Sverige går in i samma läge som Danmark – ska skolor och annat stänga vill jag vara redo och ha frysen och skafferiet riggat så att vi klarar oss två veckor. Inte klokt att man ska behöva gå in i stabsläge men så är det nu.

Hoppas ni tar hand om er och att ni försöker undvika situationer som kan vara mer smittsamma än andra, även om många av er inte riktigt har lyxen att välja utan står i skottlinjen utan val.

Vi får vara så försiktiga vi bara kan.

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “Att arbeta hemifrån.

 1. Ja idag är jag hemma med fruktansvärd huvudvärk och LITE snuva men jag jobbar på förskola och vi har riskgrupp på stället så jag få gott va hemma….
  Barnen undrade varför de ska va hemma haha

 2. Jag storhandade för två veckor igår (som jag alltid gör varannan vecka) och det var hysteriskt i affären. Det gällde att vara kreativ när många torrvaror och konserver var slut.
  Vi har visserligen ”karantän” i familjen på grund av symptom, men att ha mat hemma för två veckor är lagom.
  Hoppas att ni håller er friska.

 3. Nyd at arbejde hjemmefra, det er så superflot. <3
  Hvis du arbejder for et dansk firma, kan jeg også skriver til dig i dansk. Jeg har arbejdet derhjemme i over 20 år. Jeg havde et multitasting job, medicin område (grafisk design) og eftermiddags jeg arbete spil support. Man kan nyde så meget hjemmefra. Blomsterne, udseendet i haven. Jeg vil heller ikke udveksle mit job med ingen andre. Om sommer er mit kontor i haven mellem bumlebier og bi. Som altid ser dine billeder fantastisk ut.

  Pas på dig selv <3

  Hygge og kys
  Liz

 4. Två veckor? Det trodde vi med, nu har de förlängt stängningen till 20 Apr. Det är 6 veckor minst, och de blir möjligen längre. Hör (Luxemburg) är allt stängt, utom apotek, mat affärer, och bensin mackar. Men man får köa utanför, 2m mellan varje person, och bara tio i affären varje gång. Köerna är otroliga. Allt online mat handlade funkar inte. Det är otroligt creepy och jag säger det är som UFO;n kom och vi förlorar kontroll. Fast, folk är otroliga ändå. Jag jobbar på universitetet och vi jobbar alla hemma. Folk går på promenad men vi undviker varandra. Inte fler en 5 personer tillsammans någonstans. Hoppas det gör bort, går tillbaka till någorlunda vanligt. Men iallafall får naturen a little break.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.