Att ha fikasällskap.

 

För er som undrar hur livat det är i Ystad på vintern kan jag berätta att det är prick såhär livat som på bilden ovan. Såhär ser det alltså ut på huvudgatan typ klockan 11 – som om en undergång var stundande, eller det rådde utegångsförbud. Det är alltså inte på grund av de rådande omständigheterna, utan mer eller mindre alltid såhär vid vinterväder.

På sommaren är det däremot high life can jag lova; då trängs man nästan. Men nu? Nu är det stilla, tyst och ödsligt.

 

 

Men!

Det gör ju inte så mycket när man har fint sällskap som vill gå och fika. Som ni vet är det en av Noahs favoritsysselsättningar, så det försöker jag göra med honom så ofta det bara går så att han ska få lite ensamtid och känna sig ompysslad. När det är Leos tid vill han helst spela tv-spel med oss, gå på bio eller uppfinna något – de har olika intressen de där två.

 

 

Tips förresten! Kanske mer till sommaren men vi har världens gulligaste lilla glassfabrik/glassaffär på stortorget. Udda smaker och varianter att tycka om. Besök!

 

 

Men vi skulle inte äta glass – vi skulle fika Noahs favorit: Tomtekaffe (chai) och muffins.

 

 

På plats!

Lika ödsligt på Espresso House som på gatorna. Ganska skönt ändå? Nån trängsel är det ju inte tal om, och då är nog ändå EH något av det mest besökta man kan hitta här en helgförmiddag.

 

 

Och där sitter han, min lilla teflonpojke, och rör i sin chai och pratar om vad han nu än har i huvudet för stunden. Nu är det mycket frågor om ”brustet hjärta” (tror de läst nån bok i förskolan?) så det är väldigt dramatiskt alltihop; dör man om man får ett brustet hjärta? Har jag ett brustet hjärta? När någon gråter så är det för att de har ett brustet hjärta och så vidare, och jag vill bara skopa upp honom i famnen och pussa honom tills han fnittrar och ber mig sluta för alla dessa små funderingar är så fina att det nästan gör ont.

Tänk vilken lyx ändå? Fika-med-barn-tiden?

Att helt ostört få sitta där och bara ta in.

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Att ha fikasällskap.

 1. Hejsan

  Ja det är verkligen dystert nu,skulle vilja ha lite hopp nu inför sommaren..🌞🌞
  Men mysigt att fika ändå,trots att det inte är någon ute. Hoppas det blir bättre snart!!

  Pernilla

 2. Åå det låter som att de läser Vesta-Linnea i månskenet! Så himla fin! Barnen fick den i present, jag läste igenom lite snabbt å bara näääe det här kan man väl inte läsa för små barn det är för möööörkt!
  MEN barn älskar ju det mörka i kontrast till det ljusa och det är precis vad som händer i boken. Och liksom tillåtelsen att få ha alla känslor, det är inte alltid solsken utan det mörka finns också. Barnen älskar boken och jag gör mitt bästa för att inte gråta för mycket när jag läser haha Men den här mammans röst spricker ju även när jag läser om typ Hästtjejen som inte tror att hon ska få bli lucia men så blir hon det i slutet ändå haha
  Hursomhelst – har ni inte läst Vesta-Linnea så gör det!

 3. Gatorna i Ystad ser verkligen tomma ut under vintersäsongen. Jag är förvånad, otänkbart med oss. Du har ett söt fikasällskap, söta bilder. Hoppas ni båda ha haft en fantastisk dag! ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *