Att baka sig ur det.

 

När det är morgon och man har sömn kvar i håret och världen är lite upp och ner – vad kan man göra? Man kan baka. Det gör vi iallafalla; bakar vansinnigt mycket; gör stora satser och fryser in, testar nya recept och pratar om vad det ska bli nästa gång. Båda pojkarna är ivriga bagare och hjälper mer än gärna till, och det är ju ett perfekt sätt att sysselsätta barnen och samtidigt lära dom någonting.

 

 

Kanelbullar blev det den här gången!

Jag gör efter receptet på baksidan av mjölpaketet men adderar ett ägg och en burk kesella – blir liksom krämigare och inte så torrt då? Har alltid kesella i lussebullar av samma anledning.

Och annars? Inte mycket händer, precis som för er tänker jag. Vi håller oss hemma, vi bakar, vi jobbar, vi ser våren ta ett steg varje dag och det jublar lite inom mig när jag ser hur buskarna i trädgården börjat slå ut och hur knopparna på träden blivit svullna och gröna. Så det finns ju himla mycket att vara glad över, samtidigt?

Knoppar och kanelbulledoft och bakande barn, till exempel.

 

2 kommentarer till “Att baka sig ur det.

  1. Jag gör kanelbullar som du, att älskar kanel i alla varianter. Härlig att våren kommer till dig, äntligen pojkarna kan spela lite äventyr ute. <3

    Ha det bra <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg