Att ha matsällskap.

 

Såhär ser det ut, en helt ostylad vardag hemma hos oss.

Teckningar på kylskåpet såklart, stolar snett, stående barn och en Haggis som väldigt gärna tar sig en titt på vad man nu än kan tänkas ha på sin tallrik. Hon har ju en alldeles perfekt höjd för att inspektera mattallrikar, det ser man ju. Bara att sträcka fram huvudet lite och kika. Klart det är svårt att låta bli. Hon är den enda hunden vi haft som helt ogenerat kan tänka sig stjäla mat från bordet och jag tror att just den bekväma storleken hon har gör det extra lockande. Visst, Tant stal korv där på slutet men vid det laget var hon ju så gammal så det fick vara okej.

Men Haggis är inte särskilt gammal, och hon har noll skam i kroppen ändå.

 

 

Står hon inte ogenerat och inspekterar din tallrik så ligger hon garanterat bredvid din stol och håller sällskap. Hon är e x t r e m t sällskaplig till skillnad från de andra; är hela familjen i köket så ska hon vara med och är jag där och bakar eller lagar mat med pojkarna så ligger hon som ett en och en halv meter långt kommatecken över golvet och förhindrar viss rörelsefrihet. Värst är när hon väljer att parkera sig framför kylskåpet och sen vägrar flytta på sig; då får man öppna kylskåpsdörren så långt det går och sen knöla in handen och i blindo känna efter för att få tag i det man eftersöker. Ligger hon där så ska hon ligga där, punkt.

Men ja; så ser det alltså ut hemma hos oss en helt vanlig vardag.

Det är väl det som gör ett hem ett hem, tänker jag.

 

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “Att ha matsällskap.

  1. Underbar helt enkelt ljuvlig, hur mycket väger hon? Jag menar att flytta henne så stor verkar
    lite jobbig!
    Kram och ha en helt underbar dag/Stina

  2. Jag är hopplöst förälskad i Haggis..så vacker och så obekymrad på något vis. Jag har en bullmastiff här hemma,han är också behjälplig i köket och ska alltid lägga mellan spisen och köksön så att man får kliva över eller stå på en massa underliga vis för att lyckas laga mat.😄

  3. Hon är så fin 🙂 Syrran hade en hane, sjukt stor var han … och han snodde mat kan du tro, det gick absolut inte att vända ryggen mot diskbänk eller bord, oavsett om han var hemma eller borta, hahaha … många svordomar där ifrån syrran 😀 Men världens snällaste och lugnaste hund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *