Att göra fräsch nudellunch!

 

Häromdagen fick jag ett sånt enormt behov av salt-sött-hett och fräscht och koriander, så jag bestämde mig för att göra en nudelrätt till lunch med massa hetta och syrlighet och sötma i en och samma tallrik. Barnens modifierade jag en aning för att de inte skulle smälla av (det där med chili i massor har vi inte riktigt kommit till ännu) men till oss vuxna blev det drag.

Så fixa hem massa koriander, en mango, äggnudlar, jordnötter och eventuell lövbiff och laga samma vetja! Det blev sååå gott.

 

 

Jag utgick från det HÄR receptet, och innan jag la dressingen på så delade jag på barnens och våra portioner för att kunna ge oss mer hetta. Så barnen fick receptet ovan, men istället för den dressingen till mig och mannen blandade jag världens godaste sås nämligen Nuoc Cham!

Nuoch Cham är det bästa jag vet och recept kommer här:

1 röd chili, fint hackad med eller utan kärnor
1 vitlöksklyfta, riven
5 msk strösocker
1/2 dl kokande vatten
1/2 dl fisksås
1 dl färskpressad limesaft (ca 3 lime)

Blanda chili, vitlök och socker i en skål. Häll över vattnet och rör om. Tillsätt fisksås och limesaft och rör tills sockret har löst sig. Låt såsen stå i kylen minst 30 minuter före servering.

Den här såsen är grym till vietnamesiska vårrullar men blev även perfekt att röra ner i nudlar med mango och en mängd koriander. Jordnötter äter ju tyvärr inte jag men kan tänka mig att de gav rätten den där krispigheten man vill åt – mmmm.

Så det blev ett lunchtips!

Laga på, tycker jag.

 

2 kommentarer till “Att göra fräsch nudellunch!

  1. Tack för det läcker recept, bli hungrig 😋
    Jag köpte grön pasta och fullkorn pasta. Nyfiken, att se hur denna kombinationen fungerar tillsammans. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg