I annonssamarbete med ZCOOLY

Att ha en extra hjälp hemma i paddan.

 

Där sitter Leo, i sin egenhändigt utformade ”spelplats”, och tränar på subtraktion utan att egentligen ha en aning om att det är det han faktiskt gör. Om vi börjar med spelplatsen är det en madrass från den platsbyggda hyllan som han ställt upp mot skåpet och använder som ett bekvämt stöd, och så har han deklarerat att detta är min plats, det är jättemysigt och så har vi låtit det vara så. Kanske udda dekoration med en lång madrass mitt i synfältet sådär, men lektider med vänner och handbollsträningar och allt annat är ju begränsat just nu och han och hans kompisar ses istället via Skype och spelar tillsammans online – och då får man ju anpassa resten också. Så om en madrass mot ett skåp hjälper så får det mer än gärna vara så.

Och så subtraktionen, ja!

Här spelar han Zcooly vilket vi här hemma, som ni vet, tycker är världens bästa spel att ha i hans padda. Både jag och mannen mumlar förnöjt när Leo väljer att öppna Zcooly eftersom vi vet att han lär sig något samtidigt som han har roligt.

 

 

Zcooly är alltså ett matematikspel, men det är så smart utformat att Leo ser det som ett spel kort och gott (och inget tråkigt ”matte-göra”).

 Zcooly är alltså en app med lärande spel, utvecklad av pedagoger och till för barn mellan 5-12 år. Zcooly består av 10 olika spel och är uppbyggd som en ö, där varje plats på ön är ett eget spel där barnet lär sig olika saker inom matematik, och spelet följer läroplanen och är anpassat efter varje årskurs så appen passar alla oavsett ålder eller svårighetsgrad.

Det absolut bästa sättet att införa lite mer meningsfull skärmtid som avbrott till all den andra skärmtiden som blir just nu, och Leo väljer ofta själv att spela Zcooly utan att vi säger åt honom. Som jag tipsat om innan, om man nu har ett barn som är mer svårflirtad, kan vara att säga att de får byta till vad de nu än vill göra efter att de kört Zcooly i tio eller femton minuter. Det har jag gjort på Leo de gånger jag känner att det varit lite väl mycket vad-det-nu-är-de-spelar-ihop och han snabbt vill skynda tillbaka efter middagen. Zcooly först, sen kan han byta. Och det har funkat jättebra.

 

 

Så vad är det vi tycker är så bra med Zcooly? Jo, detta:

* Följer läroplanen och utvecklat av pedagoger, det känns tryggt och vi vet att han faktiskt lär sig under tiden han spelar och att när han uppfattar det som ett roligt spel med olika utmaningar så tränar han samtidigt på klockan, addition, subtraktion eller vad det må vara för stunden.

* Spelet berättar vad barnet ska göra både via ljud och med text så om barnet inte kan läsa så bra ännu så behöver man som förälder inte vara där och läsa högt utan då kan barnet lyssna på instruktionerna istället.

* Leo gillar det, mycket! Så mycket att han spontant öppnar spelet av sig själv, och han tycker att det är bra variation. Varje uppdrag är lagom långt, så det blir inte ett ändlöst tragglande om klockan till exempel utan det skiftar. Just nu står han i kassan i en butik där han säljer allehanda märkliga saker som kunderna vill ha, kunden lägger fram till exempel 51 kr för en sak som kostar 5 kr och så ska Leo räkna ut växel och se till att kunden får rätt summa tillbaka.

Har du laddat ner och testat spela ännu? Om du redan laddat ner det – testa! Och om du inte har så får du nu ännu en chans att testa Zcooly kostnadsfritt i en hel månad genom att signa upp dig HÄR. Om du följer länken är koden redan ifylld, annars är det kod attvaranagonsfru som gäller.

Som sagt; testa! För oss är Zcooly absolut det bästa spelet att ha i Leo padda; så fort han spelar så vet vi att han lär sig något även om han själv mest ser det som riktigt bra underhållning. Bästa betyget man kan ge ett spel, tycker jag.

I reklamsamarbete med ZCOOLY

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Att ha en extra hjälp hemma i paddan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.