Att ta en glasspaus.

 

Hej från Ystad!

Där går jag i lite dimmig vårsol, i gammal kappa från Malene Birger som fortfarande används flitigt den här tiden på året. Fulsnygg är den, tycker jag – som en gammal morgonrock fast i nån lyxvariant. Mycket skön.

Men förutom att vädra gamla kappor så hade vi ett ärende:

glass.

Vi tänkte ge det där med att finna glass ännu ett försök, och eftersom Ystad har förvånansvärt många glass-ställen borde vi ju lyckats med uppdraget.

 

 

Glassmakeriet hade öppet!

Hemmagjord glass på italiensk vis. Låter som något precis i vår smak.

 

 

Mmmmm, mängder av krämiga smaker – allt från sorbet till gräddglass.

 

 

Det var gott!

Noah hade för övrigt dagen till ära på sig min gamla HunkyDory-tröja som jag råkade köra i maskinen trots att den inte alls skulle maskintvättas, och nu passar den alltså en femåring istället för mig. Ja, ja. Den används ju fortfarande iallafall.

 

 

Sen gick vi på vingliga gator med alla gathus, tillbaks till bilen och åkte hem.

En alldeles lagom tur för att lägga vantarna på lite glass.

3 kommentarer till “Att ta en glasspaus.

  1. Mums med Italiensk glass. Det får absolut bli ett besök dit nästa gång jag är i Ystad 😊. O tröjan passade ju Noha perfekt! Tur den kom till användning ändå och fick en ny liten ägare 🙂.

  2. Läcker hemmagjord glass och våfflor. Jag är en fan av stracciatella och efter åtta glass. Underbara bilder och ❤️ tacka efter underbara rundresan genom Ystaad. Glassbutik, vi ses snart, så hoppas jag 🍦❤️

  3. Ja Glassmakeriets glass är ljuvlig, enda problemet är att man blir bortskämd och inte riktigt nöjer sig med vanlig paketglass sen ju…hehe
    Har du testat Glassmakeriets soppluncher? Nu har de nyss slutat med dem för säsongen, men under årets kyligare delar serveras varje vecka två olika goda och vackra soppor med helt underbara tillbehör. Hembakta bullar med fyllning av olika slag, röror och annat. Så värt ett besök! Kolla deras instagram, sopporna är verkligen extremt vackra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg