Att ha stort och grönt.

 

Man behöver ju inte uppsöka en blomsterbutik för att få lite vacker grönska där hemma; trädgården och en sekatör fixar det där utan problem. Jag tycker det är så fint med stora, gröna grenar i vas – som att ha ett litet miniatyrträd i vardagsrummet på något vis? Fast till noll kostnad och utan någon ansträngning alls.

Bilderna påminner mig om att det är dags att skifta några av fotografierna på tavelväggen; jag har några nya framkallade som väntar på att få komma upp – såna som är tagna på sommaren när luften var mild och Småland öppet och pojkarna sådär härligt sommarsmutsiga med vilt, solblekt hår och Leo fått fräknar på näsan. På tal om Småland har de ju nu sagt att resor på max 2 timmar i bil är ok om man i övrigt använder sunt förnuft så ÄNTLIGEN känns det okej att åka! Jag har ju medvetet inte åkt dit trots att själen längtar sig trött, för Drömmen är i en annan region med annan sjukvård (även om det är noll problem för en av oss att köra den andre hem om vi mot förmodan skulle bli sjuka där, är ju bara 2 timmar i bil som sagt) och jag är försiktig och vill följa rekommendationerna som ni vet. Men nu! Nu är det tillåtet, och med det ska bilen packas första tillgängliga helg och jag ska få spendera någon dag med att se till mina rosor, rensa ogräs och utvärdera odlingslådorna.

Så det finns ljus, hörni! Det gör ju det. I allt det annars ganska mörka och dimmiga som är omkring oss just nu.

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Att ha stort och grönt.

 1. Mitt dagliga stopp av mina favoritbloggar 🥰

  Håller med om det vad du skriver. Du behöver inte alltid en blomsterbutik. Hemmagjorda dekorationer från bilder, och mycket mer, kan vara en stor tillgång.

  Till din resa till Småland. Två timmar bort är okej i mina ögon. Beroende på sjukdomen kan två timmar också vara farliga. Jag förstår med sjukvård. Gör det och håll dig frisk. Själen behöver en semester😘

  Jag lärde mig något från en berättelse. För fyra år sedan åt jag fisk i Sæby. Mot kvällen fick jag de första symptomen på fiskförgiftning. Mike körde mig till nästa sjukhus i Ålborg, det är bara 20 minuter från Sæby! Jag träffade en läkare som inte ha utbildade och hade ingen licens att utöva medicin. (Så han var nybörjare)
  Å nej det är inte fisken. Det är din mage på grund av din reumat läkemdel. Han skickade mig hem. Samma natt fick jag hög feber. Jag kände mig så illa, jag trodde att jag dör och jag visste inte varför? 🤢

  En dag senare körde min man mig till den tyska gränsen (Flensburg). På sjukhuset där, säger kollegan till mig. Du var väldigt lycklig, du hade svår fiskförgiftning🤒🤭

  Det visade sig att f*****g räkor hade salmonella🤢

  Jag inte ätit fisk i Danmark sedan dess. Att ser jag inte bor långt från ett akutsjukhus. Allt detta kan rädda ditt liv. Så min slutsats till mig.

  Återigen känner du en annan historia från mig, nu har jag skrivit nog, grine 🥱🤣

  Tack för supermega fina bilder och inlägget 💋❤️

 2. Vi skulle hälsa på mitt barns farmor för första gången på 2,5 år nu i sommar, men fick såklart ställa in.
  Nu hann hon tyvärr avlida. Var verkligen på gränsen att hinna träffa henne en gång till.

  Göteborg vill vi också till för att träffa hennes fabror, men är för långt bort det med.
  Så vi saknar och längtar.

 3. Superskönt, vad glad jag blir för er skull!! Nu lever en annan på hoppet att vi får åka till älskade Österlen i sommar..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.