Att vara så, så nära.

 

Åh, det är SÅ, SÅ nära nu tills trädgården i Drömmen exploderar!

Från mitten av juni ungefär till nästan oktober är det något som blommar, och varje gång jag är här inspekterar jag buske efter buske för att se hur-långt-det-är-kvar-egentligen. Och nu; nu är det nog bara en eller två veckor kvar? Pionerna i flaggstångsrabatten har sina knutna, skära knoppar vajande mot himlen och när dessa öppnas blir det som ett fluffigt moln där ute.

 

 

Chippendalerosorna, både de gula och de skära, har skjutit knoppar!

Blir löjligt lycklig av detta, vet att det kommer bli underbart bulliga doftande rosor alldeles strax.

 

 

I gavelrabatten då?

 

 

Jaaaa, där blommar det redan! En av rosorna har slagit ut iallafall en ros, och de två buskarna har lovande, gula knoppar. Jag minns inte ens hur mycket rosor jag tryckte ner i den rabatten? Men två stycken av de där gula iallafall, och sen minst en eller två sorter till. Blåregnet har också tagit sig rejält, kolla hur det såg ut när det precis planterats:

 

 

Man glömmer väldigt fort.

Och min Kameliaschersmin då? Såhär såg det ut när de planterades förra året:

 

 

 

Och i år har de verkligen skjutit fart; det sticker genar åt höger och vänster:

 

 

 

OCH de har knoppar!

Inget doftar ju så ljuvligt som Kameliaschersmin, så jag kan knappt vänta. Jag vet att dessa blir gigantiska i sin storlek, men strunt i det. En slags schersminportal där blir bara finemang.

 

 

Jordgubbar blir det i år också minsann.

 

 

 

Och de djupt röda pionerna i plåtlådan har knoppar de också!

Så två veckor till kanske? Sen börjar det, på riktigt. B l o m m o r. Blommor och rosor och lavendel och schersmin och allt annat vackert.

Sån ljuvlig längtan att det inte är klokt!

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “Att vara så, så nära.

  1. Åh jag njuter med dig, vilken vacker trädgård 😍
    Hyr djupt grävde du för rosorna och chersminen?

  2. Åh pioner är mina favoritblommor, köpte en till min lilla uteplats men har inte grävt ner den än (uteplatsen är stenbelagd). Ändå har två knoppar blommat ut och förgyller uteplatsen och det gör mig så glad. Jag köpte en liten rosbuske i kruka men den gav bara några få blommor och nu verkar den inte vilja mer, vilken besvikelse. Men penséer, solrosor och mina pelargoner blommar och är helt underbart vackra. Älskar den här tiden på året.

    Ska bli fint att se hur trädgården ser ut hos er om två veckor då säkert pionerna slagit ut och mycket annat.

  3. Hur sant, hur sant. När trädgården vaknar upp är det som en färgexplosion. Chippendale rosor ser helt fantastisk ut. Hela trädgården är en dikt <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *