Att ha bundit upp och plockat undan.

 

Ah, Tants ros.

Den som planterades förra året när hon bestämde sig för att gå vidare, den som jag köpte från plantskolan alldeles omtöcknad av sorg och inte ens minns vad det var för sort. Han fick välja, jag kunde inte.

Visade sig att det var en fantastisk sort han valde med stora bulliga rosor. Dock verkar den trivas alldeles för mycket för den är, som ni kan se, högre än vad jag är just nu och behövde bindas upp ordentligt för att inte ligga raklång på marken. Förra året försökte jag trycka ner pålar för att staga upp den men det visade sig att handkraft inte var nog, så nu drog jag fram gummiklubban och gick loss och nu står pålarna stadigt och rosen vajar högt utan risk för att falla. Jag undrar när den kommer att blomma? Juli tror jag, eller augusti. Den blommade redan förra året så jag hoppas på ännu mer den här sommaren.

Är så glad att jag trots allt skrapade ihop mig och åkte och köpte den där rosen att plantera. Nu är Tant en del av Drömmens växtlighet, blommar ut varje sommar som en påminnelse om hur mycket det går att älska och sen vissnar ner igen som en påminnelse om att alla vi älskar har vi bara till låns.

Den där rosen är precis där den ska vara.

 

5 kommentarer till “Att ha bundit upp och plockat undan.

  1. Bra jobbat, älskar 🌹❤️ Tror inte att de kommer att falla över. Jag använder ett robust växtstöd och ring av metall. Själv använder jag en för vår tre meter ros. Det har bevisat sig och är även väderbeständigt. Skicka en bild om du är intresserad! Tant ros är något speciellt 🌹❤️

  2. Den är så fin din trädgård. Jag tänker med din ros att gav han sig en klätter ros eller buskros? Kan vara värt att gå tillbaka eller ring dit och skicka en bild och fråga. Man skär ju ner rosorna i början på våren så de är stadigare varje år, men det kanske är att blommorna är så vackra och tunga att den hänger fit och vill klättra lite? Bra att pröva sig fram hur du vill ha det. Underbart iallafall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg