Att ha mer som tar sig!

 

Såhär ser flaggstångsrabatten ut innan den börjat blomma!

Ja eucalyptusen fick ju ge upp nu som ni vet, men lavendeln börjar ta sig efter vintern och rosorna knoppas. Där finns också pioner, vallmo och nån form av näva och säkert nåt annat också som jag petat ner nåt år och sen glömt. Det är alltid lika spännande att se vad som kommer upp av just den anledningen haha.

 

 

Och klotpilarna som planterades förra sommaren lever!

Jag var lite tveksam för de kändes mer döda än levande när de levererades, men de har överlevt och skjuter blad. När de två är uppväxta kommer det nog bli magiskt; ett på varsin sida av uppfarten. Tänker att det kommer rama in men också ge lite väldigt uppskattat skydd mot insyn. Var ju inne på att sätta en häck och det kommer vi säkert göra, men för nu är det klotpilar och honungsros som jag hoppas ska kunna ge lite mer privacy så jag slipper känna mig utstirrad där jag lullar runt i morgonrock och gummistövlar och vattnar blommorna på morgonen.

Det måste väl ändå vara det absolut bästa med en trädgård? Att man planterar något som man sen får se växa upp, som kanske inte ger den där omedelbara tillfredsställelsen men som bara blir bättre år för år? Jag är till exempel så evigt tacksam mig själv för tre-fyra år sen när jag satte klätterrosorna mot husväggen! Första året var de ju inget att skryta med, men nu njuter vi av dom varje sommar och de blir bara vackrare ju mer de växer.

En slags långsiktig kärleksrelation är det där med trädgård. Det man gör nu får man njuta av år framöver.

1 kommentar till “Att ha mer som tar sig!

 1. Underbara bilder <3
  Det är fin med husvägg och klätterrosorna. Sant ord, vem som älskar sin trädgård har ett kärleksförhållande med honom. Denna relation är så tacksam <3

  Jag planterar också mina växter när de är små. Jag gillar att se henne växa upp som du.

  Men i år upplevde jag verkligen något roligt 😀

  Vi har nytt en trädgårdsmästare i vår trädgård
  Vår ekorre planterade träd för oss. Ett kastanjeträd, valnöt och ett päronträd. Jag tror att det planterade dem för hans barn. Det finns tre spädbarn, ett träd för varje barn

  Tack för din inblick i din magiskt trädgård<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg