Att ha idyll runt hörnet.

 

Det här är barndom för mig.

Landsvägar med lupiner längs kanterna, utkik efter huggormar som kan ligga hoprullade och slumra i värmen, doften av blommande häckar och det där nästan kopparaktiga, metalliska som kommer från en insjö när vinden ligger på från rätt håll. Jag växte ju upp sådär, enda skillnaden är att jag hade hästar och cykel som stora beståndsdelar när jag var i Leos ålder – annars var just det där mina somrar. Småland och skogen och avskildheten och dofterna.

Därför är det på något vis extra häftigt att se mina egna barn få leva det där? Som om allting börjat om igen på något vis.

 

 

Och lite längre bort vilar kossorna och deras kalvar. Det är idyll för mig; ett slags bullerbyn att befinna sig i. Det blir väl så, att man älskar det man är van vid lite extra? Även om jag som tonåring avskydde det och bara ville ifrån och få l e v a och befinna mig i en stad och få vara anonym (på små orter vet alla vem alla är, och jag har väl aldrig varit så bra på att hålla låg profil) så skedde ju något där efter 25 eller så. Det jag tidigare avskydde var precis vad jag ville hem till igen. Inte samma ort, absolut inte, men samma miljö. Det livet. Det var välbekant och hemma och lugnade ner mig där det förut gjorde mig stressad.

Hemvändare tror jag det kallas? Inte till samma hem, men jag är iallafall en vändare.

Så himla glad att jag har möjligheten att få göra det, vända ”hem”, när helst behovet blir för stort.

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Att ha idyll runt hörnet.

  1. Håller med dig 🙌
    Det härligt att komma tillbaka hemma igen, särskilt när du växte upp i landliv. Det är också den största lekplatsen för barn. Underbara bilder, underbar tid 🌸🙌🦃🐓🐇🐿❤️

  2. Det verkar som att man präglas extra mycket av sin barndomsmiljö, antagligen för att hjärnans utvecklingsfas gör att man är extra mottaglig. Även om man tillbringat 20, 30 eller 40 år nån annan stans och trivs där väldigt bra så är det nåt speciellt med barndomslandet. I mitt fall Sörmland.

  3. Älskar o stänga huset i stan o packa för fler veckor på landet o just nu är barnen i tonåren o detta år får ta med sig data men ändå salta bad, 11 kaffe, plocka bär o stilla liv o jag är helt säker på att de kmr återkoms hit med ngt drömskt i blicken när de e stora 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *