Att ha grönska.

 

Säga vad man vill om mängden regn som fallit den senaste tiden men det har som sagt sannerligen hjälpt med grönskandet!

Odlingslådorna har fått full fart, blåbärsbuskarna där i metallringen är fluffigare än någonsin och jordgubbarna har nog hängt röda ett tag men hittades sedan av fåglar för när vi kom tillbaka fanns där nästan inte en jordgubbe kvar. Ja, ja. Det är så det blir när man inte kan vara här och övervaka skörden dagligen.

Men snart!

För nu, imorgon, börjar semestern på r i k t i g t.Då jäklar. Då kan inget dra mig ur Småland.

 

 

Och ja, där ser ni Tants ros. Herregud vad hög den är? Blommar med stora, mjuka bollar av rosor men når mig långt över huvudet och krävde en gummiklubba för att slå ner pålar så att den ens skulle orka stå. På tal om det måste jag skaffa stöd till pilträden vi planterade förra året – de nästan låg ner sist, har blivit så rangliga och höga och klarar inte av en vindpust känns det som. Så det ska fixas under semestern och sen? Inte så mycket mer. Bara det vanliga semesterlivet med sjöbad, trädgårdsfix och förhoppningsvis sol. Sist hittade vi, till Noahs stora lycka, två kopparsnokar under en påse rosjord på baksidan och i hans värld är de numera hans husdjur; han går dit en gång per dag med maskar han hittar, petar in dom under jordpåsen och pratar mjukt till kopparsnokarna – noga med att inte störa.

Men alltså, ja.

S E M E S T E R.

Låt den börja.

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Att ha grönska.

  1. Detsamma! Mycket regn, lite höst temperaturen. Blåbär, gurkor älskade väder, Tomater, jordgubbar är lite förolämpade. Hejså njut av din semester. Ta paus bort och tar alla de goda saker som själen behöver. Tack för härlig foton ❣️😘

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *