Att ha skogsturer!

 

Ut på tur – aldrig sur!

Man K A N ju inte vara i Drömmen utan minst en tur i skogen per dag. I mitt fall blir det ju alltid minst två eftersom jag fiskar både morgon och kväll, men där emellan brukar vi ta med oss pojkar och hundar och gå någon av rundorna vi tycker om. Mest för att det är så förbaskat vackert och rogivande och bra för själen, men också för att så länge vi har någon form av mission kan till och med Leo tänka sig att haka på.

Mission kan vara allt ifrån att leta svamp till att finna grodor, så det är inte så noga. Det är mer ”planlöst” han har ett problem med och det kan jag relatera till, haha.

 

 

Spöket lever l a j f i skogen och hon är den perfekta skogshunden eftersom hon aldrig någonsin går längre än en meter ifrån, aldrig skulle jaga något och kommer som ett skott bara man gör ett litet ljud med munnen. Så hon går hack i häl, tar sig små utforskarrundor som stäcker sig max en och en halv meter från gruppen, kissar imponerande mängden gånger och är allmänt lycklig över att bara få vara en del av sällskapet.

Ingen av våra hundar behöver egentligen vara kopplade i skogen, alla kommer när man kallar och ingen går längre ifrån än att de syns, men eftersom de har olika nivåer av jaktinstinkt måste man ändå vara vaksam och medveten. Spöket litar jag på till 150%, medan Prosten till exempel kan jag inte vara 150% inte skulle följa efter en hare om den dök upp (men jag är 95%) så honom får jag vara lite mer restriktiv med och vet vilka områden han kan vara fri. Hittills har ingen av dom någonsin dragit iväg eller ignorerat en inkallning men det betyder ju inte att det aldrig kan ske. Ja förutom Spöket då, hon skulle hellre dö än att ignorera en inkallning eller att lämna gruppen, och Haggis är snudd på en vallhund – hon tycker inte alls om ifall vi splittar upp oss för mycket utan försöker då samla ihop oss igen i en fin liten grupp så att inte pojkarna är för långt ifrån till exempel.

 

 

Vi letade kantareller och hade hyfsad tur faktiskt – det är ju ett riktigt svampår i år så halleluja för det! Att plocka svamp är ju nästan lika rofyllt som att fiska, men bara nästan.

Men såntdär har vi alltså sysslat med! Skog och glada hundar och kantareller. Och en massa regn, men det kan man ju inte göra något åt.

Bara att konstatera att det är bra för svampen, dra på sig en tjockare tröja och bege sig ut.

 

 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Att ha skogsturer!

  1. Underbart inlägg og bilder 👏Skogsturer är så härligt. Skogen är en stor lekplats för fantastiskt äventyr – och för mig är det också en själresa. Så underbart hur du gör det 🙌💗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *