Att ha plommon.

 

Plommonen är klar här hemma!

Och när plommonen är klara då betyder det att äpplena snart kommer. Och när äpplena kommer (oftast i d r i v o r här, herregud vad äpplen vi får) så är det höst. Så är det bara. Då är det gummistövlar och regnkläder och leriga pojkskor och nybakade äppelpajer och doftljus och tjockare strumpor och stickade tröjor. Det säkraste tecknet på höst för mig är just äpplena för med dom kommer som sagt allt det andra. Det här året BEHÖVDE jag verkligen sommar, det var nog samma för er allihop; efter att ha suttit totalt isolerad hemma mellan mars och juli b e h ö v d e jag sommar. Och människor. Det blev så tydligt hur mycket jag behöver den fysiska närvaron av människor, röra vid människor, sitta bredvid människor, skratta med människor, känna doften av människor – och när jag snubblade in på kontoret för första gången igen efter månader av att faktiskt inte ha träffat en levande själ utöver familjen så nästan klamrade jag mig fast vid dessa öppnar famnar som tog emot och njöt av en så liten sak som kramar.Man ska ju inte kramas, visst är det så, men om jag inte tillåtit mig själv att göra det skulle jag dött av bristen på människor istället och det går bara inte.

Och sen fick vi sommar. Med vänner och strand och Småland och varann och v ä r m e tillslut nån vecka. Jag skulle som sagt ljuga om jag påstod att jag känner mig mätt och klar på sommaren, men nu är plommonen här och då vet man. Så jag är tacksam istället, för sommaren vi hade.

Den lever jag på nu, och när äpplena kommer.

4 kommentarer till “Att ha plommon.

  1. Hej, jag hittade ditt inlägg från sept 2015 där du beskriver hur din bänkskiva går från trä till betong. Nu har ju fem år passerat och jag ser att du ff har en betongbänk, så nu undrar jag om det är densamma och du är nöjd med den eller om du måste byta. Jag har nämligen en laminatskiva med infälld spishäll och diskho, gillar inte färgen och funderar på att måla. Men jag vill ju att det ska vara hållbart! Intressant alltså att veta din erfarenhet. Tacksam för svar

  2. Plommon, oh hur älskar jag 😍 Jag gillar att göra plommonkaka av jästdeg och mycket kanelcrumb som toppning. Du måste prova, det är så läckert 😉

    Så sant, jag är också tacksam. Vi hade en fantastisk sommar. Plommonerna meddelar slutet på en oförglömlig sommar. Tack för fantastiska bilder – som alltid ser du perfekt ut 👍❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg