Att ha vind igen.

 

Herregud vad det blåser nu igen!

Det är höstvindarna som kommer in från havet, inte särskilt kalla ännu men kraftiga nog att få håret att flyga åt alla möjliga håll och jeansen att fladdra mot benen. Det är så man vet. Att september kommit.

För er som inte bor i Skåne kan jag berätta att det blåser k o n s t a n t. Värst är nästan Malmö faktiskt? Men det blåser konstant, vi har några veckor på sommaren med mer bris än vind men sen på hösten kommer vinden och sen är det stormar och kastvindar och illdåd och orkaner fram till april ungefär. Snöar det är det snöstorm, regnar det ligger regnet nästan i sidled, är det torrt rasslar träden och buskarna kastar sig mot varandra och försöker man sig ut på en promenad mellan åkrarna tar det ungefär en kvar innan man är genomkall och snudd på deprimerad. Värst är nästan vintern för även om vi nästan aldrig får snö och graderna oftast är strax över nollan är det SÅ KALLT?! Just på grund av vinden. Jag minns när jag bodde i Falun och det var minus 13 och det var ä n d å mycket varmare på nåt vis än 3 grader plus och sidvind på skånska slätten. Brrr.

Usch.

Nej jag vill inte tänka på det.

Vi tänker på att det fortfarande är utan-jacka-väder, att det bara är September och att det idag är Nellys födelsedag <3 Min vackraste piratprinsessa fyller trettiofem och det ska såklart firas på alla sätt det går.

Det tänker vi på.

Grattis älskade vän! Och hejdå vindarna. Håll er borta någon vecka till, tack.

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Att ha vind igen.

  1. Varje gång jag frågar anklagande varför mina föräldrar inte stannade på Österlen så jag kunde få njuta av det finaste fina året runt säger min mamma kort: vinden. Ridå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *