Att finäta.

 

Vi har ju några bra restauranger i Ystad, och under halva året är Marinan en favorit. De har bara öppet under sommaren så det gäller att passa på, och deras allra sista vecka öppet var vi därför att ta årets sista Vräkmacka (en gigantisk räkmacka), njuta av utsikten och på sätt och visa ta farväl av sommaren.

För att Marinan stänger är ännu ett ”nu är sommaren snart över”-tecken. Plommonen, vindarna och Marinans stängning.

 

 

Det är så VANSINNIGT gott!

Pojkarna delar på en såndär, såklart, de kan inte äta en hel – men jag och mannen kan utan problem. Känns som tre kilo räkor ovanpå ett stycke mjukt, fluffigt bröd. Fantastiskt med andra ord.

 

 

 

Och så har man ju den här vyn också att njuta av.

Det syns på vågorna och känns i vinden att det inte blir fler bad i havet nu. Om man nu inte hemskt gärna vill såklart, då kan man väl bada i havet här året om.

 

 

Så kan man avsluta med churros, tacka för sig och sen ta en promenad på strandremsan, ut på bryggan och bland båtarna i hamnen innan man hoppar in i bilen och beger sig hemåt igen.

Så Marinan är ett bra tips om ni är här på somrarna. Annars rekommenderar jag som alltid Sushinu (vansinnigt bra sushi), Möllers Bryggeri (världens mysigaste innergård med livemusik), Olof Viktors (morotskakan, en bit från Ystad men lätt värt) och glassen från Glassmakeriet. Och Pinchos om man nu har barn som älskar smårätter, såklart.

Nu ska jag ta söndag, fortfarande lite sömnig efter två dagar i Köpenhamn och en Noah som ville upp lite i sex idag. Så kan det gå, haha. Bara att ta en dusch och vakna till.

Ha en fin sista dag på helgen, vänner! Vi låtsas att det är sommar ett tag till.

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Att finäta.

  1. Så glad att du tipsade om Sushinu för flera år sedan när jag efterlyste sushitips i Ystad 🙂 Bästa sushin, köper alltid med oss hem till Malmö 🙂

  2. Tänkte be Dig om hjälp, tips på fina mössor i färg som syns ( ej svart mm)
    Samt reflex runt hela mössan, till killar 8-10 år. Knäcker Du den nöten ?
    Hoppas, tack för trevlig blogg

  3. Dregglar här 😂 Va gott det såg ut!! Både räksalladen och churrosen.
    Vad är det för nagellack du har som man ser på sista bilden? 👌🏻

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *