Att ha vardagssmink!

 

Här är en mobilbild på mitt fejs vardagssminkad (obs med väldigt schysst varmt solmotljus, det får man vara tacksam för) och jag tänkte att jag kunde visa vilka produkter jag använder varje dag, till vardags, när jag jobbar. Jag går ju upp så vansinnigt tidigt, ungefär kvart i fem, och har inte hundra år på mig på morgonen så mitt smink tar kanske tio minuter eller så som mest att slänga på. Mer orkar jag inte. Har man bara en bra bas med återfuktad hud och en bra ögoncreme som hjälper till att dämpa påsarna under ögonen så krävs det inte jättemycket sen, särskilt inte om man bara ska vara på kontoret.

Här är det smink jag använder:

 

 

Ska vi titta lite mer i detalj på vissa av grejerna kanske?

 

 

Först startar jag med en primer, och jag återgår oftast till den här från Jane Iredale. Den ger liksom en bra uppljusning och lite oumpf att bygga vidare på sen, plus att sminket sitter bättre utan att smälta bort.

 

 

Som bas har jag just nu Bare Minerals, färgen medium beige funkar fint på mig. Först tar jag touch eclat under och runt ögat och lite över överläppen för att ljusa upp, sen på med Bare Minerals, sen gör jag brynen med pennan från Anastasia (jag bar den breda pennan, medium brown). Den här concealern från Benefit är den absolut bästa för att bara dutta på över pigmentfläckar till exempel, brukar även dutta lite i yttre ögonvråna där jag annars gärna blir mörk och ser trött ut. Sjukt bra är den, detta är min andra burk och den räcker i en evighet.

 

 

Sen slappar jag på rouge, det här är färgen Rosé av Laura Mercier och som ni kan se hade den en mindre olycka med badrumsgolvet för ett tag sen men det är sånt som händer. Jag har alltid rosa toner på mitt rouge, rött funkar inte alls på mig, men av någon anledning ser den nästan terracotta ut på bilden – den är dock rosa, lovar.

 

 

Sen tar jag på mascara, alltid bara på övre fransarna för jag ser ut som en docka om jag lägger på båda plus att jag har mascara under hela ögat och jag målar nedre fransraden, och så avslutar jag med VÄRLDENS bästa setting spray – all nighter av Urban Decay. Jag k a n inte vara utan den här, den ser till att sminket sitter benhårt och har man då dessutom en puderbas så hjälper den till att smälta in det i huden så det inte ligger på alla fjun ni vet utan blir mer som en foundationyta som inte ser så torr och pudrig ut.

Dock blir man ju ganska glansig av setting spray (vet att all nighter nu även finns i en matt version, har dock inte testat den ännu) så som sista steg sveper jag över By Terry Hyaluronic puder som är ett ofärgat setting puder som mattar ner de mest glansiga partierna, men den sveper jag på oftast först när jag sitter på tåget..

Och sen är jag klar!

Vardagssmink på runt tio minuter. Tillräckligt för att se vaken ut, men inte mycket nog för att jag ska känna mig för sminkad.

 

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “Att ha vardagssmink!

  1. Vilken ögonkräm använder du till dina ögonpåsar?
    Jag har filorga men skulle gärna prova någon effektivare…

  2. För mig blir det fuktighet skräm och ibland serum blandat i om det är extra torr hy. Sedan en ljus foundation på kinder, haka och panna (inte överallt, gillar inte kak ansikte). Ögonpenna brun. Maskara svart också bara över fransar. Läppstift. Inget mer. 5 min tror jag. Men snart blir jag så gammal att jag kommer behöva sätta mer tror jag. Haha!!

  3. Det där hände mitt älsklingsrouge från Nars – men jag lagade det!! Googla laga trasigt puder. Funkade faktiskt skitbra! Tack för en inspirerande blogg, f.ö <3

  4. Äälskar såna här inlägg om smink och hudvård 😍
    Undrade med vilken ögoncreme du använder, men såg svaret ovan ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *